Aspendos'ta 'La Bayadere' balesi büyüledi

 

18 Eylul 2023
Aspendos'ta 'La Bayadere' balesi büyüledi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 30'ncusu düzenlenen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 'Kuğu Gölü'nden sonra ikinci bale eseri olan 'La Bayadere' balesi sahnelendi.


4 Eylül'de tarihinde antik Aspendos Tiyatrosu'nda başlayan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde etkinlikler devam ediyor. Besteci Ludwig Minkus'un müzikleri, MariusPetipa'nın eşsiz koreografisi, gösterişli, törensel, etnik dansları ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale topluluğu kadrosu ile seyirciyi mistik ve egzotik bir yolculuğa çıkaran üç perdelik 'La Bayadere' balesini Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu. Büyüleyen eserin konusu Hindistan'da geçiyor, romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında bir köprü olarak kabul ediliyor.

Seyircinin yoğun beğenisiyle sahnelenen ve bale repertuvarının en büyük eserlerinden biri sayılan 'La Bayadere', şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelendi. Muhteşem eserin dekor tasarımı Efter Tunç, Gülden Sayıl, Işık tasarımını ise Önder Arık hazırladı. Aspendos Tiyatrosu'nda dolduran sanatseverlere, geçmişe yolculuk yaptıran, rüya gibi bir akşam yaşatan 'La Bayadere' balesini ayakta alkışladı.


PERDE KONSERLE KAPANACAK
30'ncu Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 21 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00'de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, 'Gala Konseri'yle sona erecek. Sopranolar; Gülbin Günay, Nurdan Küçükekmekçi, Perihan Diana Nayır, Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenorlar Erdem Erdoğan, Efe Kışlalı ve bas Tuncay Kurtoğlu; Çaykovski, Rahmaninov, Dvorak, Donizetti, Bizet, Puccini, Mozart, Mascagni gibi ünlü bestecilerin seçkin opera eserlerinden örnekleri içeren geniş bir repertuvarla seyirci karşısında olacak.

 

KAYNAK DHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.