Antalya’nın Önemli Simgelerinden Olan Vatan Kahvesi Yeniden Açıldı

Vali Ersin Yazıcı, Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi kapsamında yeniden inşa edilen Vatan Kahvesi’nin açılışına katıldı. 

21 Temmuz 2023
Antalya’nın Önemli Simgelerinden Olan Vatan Kahvesi Yeniden Açıldı

Kent hafızasının önemli simgelerinden Vatan Kahvesi 1983 yılında yıkıldıktan sonra Karaalioğlu Kent Yaşam Parkı Projesi çerçevesinde yeniden inşa edilerek açılışı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği’nin (AGYİD) çalışmaları ile yeniden açılan Vatan Kahvesi’nin Antalya gastronomisine yatırım yapan işletmelere yönelik eğitimler ve atölye çalışmaları düzenleyen bir merkez olarak hizmet vereceği ifade edildi.


Düzenlenen açılışa; Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Antalya Esnaf Ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, STK Başkanları, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zekin Özen ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İnanıyorum Ki Burası Yaşayan Bir Mekân Olacak
Vatan Kahvesi’nin tarihi ve kültürel yönüyle yaşayan bir mekân olacağını belirten Vali Yazıcı; “Bugün güzel bir ana tanıklık etmek için bir aradayız. Öncelikle Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zekin Özen Bey ve arkadaşlarına Antalya’nın tarihi ve kültürel bir değeri olan Vatan Kahvesi’ni yeniden açtıkları için teşekkür ediyorum. Neredeyse 100 yıllık tarihi olan Vatan Kahvesi’ne tekrar hayat buldurdular. Tabi ki Büyükşehir Belediyemize de bu güzel binayı bu ekibe tahsis ettiği için daha doğrusu şehrimize tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Vatan Kahvesi bu şehirde tarihi, kültürel ve sosyal anlamda önemli bir yeri olduğu bilinciyle hareket edilerek yeniden açıldı. Bu mekânda çocuklarımız ve gençlerimiz eğitim alarak iş sahibi olacaklar. Buna da AGYİD ve Büyükşehir Belediyesi vesile olacak. Tarihiyle, kültürüyle her manada yaşayan herkesin uğrak yeri olan, Antalya’nın yeni buluşma noktası olacak. Bu yapının iç ve dış dizaynının oluşturulmasında destek sağlayan tüm sponsorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Vatan Kahvesi Antalya’mıza hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.


Açılış töreninin ardından Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekiler Vatan Kahvesi'nde iç ve dış mekân kafe alanları, eğitim mutfağı, toplantı salonu, kütüphane ve ofislerin yer aldığı alanları gezdi.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.