Kırgız Üniversite Öğrencisi İle İlgili Yeni Detaylar

"iki farklı esnafın yanında kaldığı ortaya çıkmış" 

05 Temmuz 2023
Kırgız Üniversite Öğrencisi İle İlgili Yeni Detaylar

Kırgız Üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova (20) Bulgaristan’a gitmek için geldiği İstanbul’da 10 gün önce ortadan kaybolmuştu.

Jazgül'ü evinde bir süre misafir eden Kadıköy’lü esnaf Sevinç Kurtuluş aralarında geçen konuşmaları anlattı.

Esnaf Sevinç Kurtuluş, "İlk Kadıköy’de karşılaştım. Kafeye getirdim.  Hakan Bey diye biri vardı, o Rusça bildiğim için beni çağırdı.

11.00-11.30 civarlarıydı. Konuştum, sadece Bulgaristan’a Varna’ya gitmesi gerektiğini, kaybolduğunu söyledi. Pasaportu falan yoktu yanında, yardımcı olmaya çalıştım.

Pasaportunu sordum. ‘Yok’ dedi, kendisi de bilmiyor sadece 'kafeye yakın bir otelde bıraktım' diyor. ‘Biletimi alırsan pasaportumu getirttiririm' dedi. Çok da rahat konuşuyordu. Varna’da bir otelin adını söyledi.

Havalimanından yürüyerek geldiğini söyledi. 'Üç gün yürüdüm, üç gündür açım' dedi. Buraya geldi, biraz bir şeyler yedirdim. ‘Valizimi kaybettim’ dedi, daha doğrusu ‘Havalimanında valizimi bıraktım, valizimi almam lazım" dedi.

'Yanlışlıkla, yanlış otobüse bindim' dedi. 'Normalde Varna’ya gitmem gerekiyor’dedi. Orada havalimanında kavga etmiş birileriyle. ‘Valizimi almadan çıktım’ dedi"

Karakolda yaşananlar hakkında duyduklarını aktaran Sevinç Kurtuluş, "Pasaportu, hiçbir şekilde otellerde kaydı yoktu. Kardeşim ‘kaydını arayalım’ demiş. Telefonunu sormuş.

‘Telefonumu bilmiyorum.’ demiş ama bize ‘Telefonum kırıldı, havalimanına yakın bir yerde telefoncuya bıraktım' dedi" ifadelerini kullandı. Sevinç Kurtuluş, Jazgül Shamuratova’nın Kırgızca’nın yanı sıra, iyi derecede İngilizce ve Rusça konuştuğunu belirtti.

Konuşmalarının bir noktasında, Shamuratova’nın pasaportunu bir otelde, çekmeceye sakladığını anlattığını ifade etti. Öte yandan Shamuratova’nın annesi Aida Contoroeva da İstanbul’a gelerek Kırgizistan Konsolosluğu’na müracaat etmiş, kayıp kızı için dilekçe sunarak kayıp ilanı vermişti. Polis ekiplerinin Shamuratova’nın bulunması için başlattıkları sürüyor. 

 

 

KAYNAK: DHA

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.