TÜTÜNCÜ: BU VATANIN BÜTÜN DEĞERLERİ HEPİMİZİNDİR

Antalya’nın fethinin 815’nci yıl dönümünde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Asya’dan dörtnala gelip, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu vatan ve bu vatanın bütün değerleri hepimizindir. Bu toprakları bin yıldır aziz milletimizin vatanı kılan şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. “ dedi. 

07 Mart 2022
TÜTÜNCÜ: BU VATANIN BÜTÜN DEĞERLERİ HEPİMİZİNDİR

Antalya’nın 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 815. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Antalya protokolü eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan “Fetih Yürüyüşü”, Karaalioğlu Parkına kadar devam etti. Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın da katıldığı kutlama programında konuşan  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Şüphesiz ki; Dünyanın en güzel yeri,’ dediği bu cennet Antalya’mızın, Oğuz ili haline getirilmesinin seneyi devriyesi. Bu vesileyle nice kalelerin kapılarını açtığı elleriyle bu güzel kentin kapılarını da açan, Antalya’nın fatihi Büyük Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev’i, onun kahraman askerlerini ve Büyük Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat’ı bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kahraman askerlerimizi, şehirlerimiz, gazilerimizi şükranla yad ediyorum. ” diye konuştu.  

ANTALYA ULU RÜYANIN GÖRÜLDÜĞÜ ŞEHİRDİR

Türk tarihinde 5 Mart 1207 tarihinin çok özel bir yeri olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Mazisi insanlık tarihi kadar eski olan aziz milletimiz Asya’dan batıya doğru yürüyüşünde denizle ilk kez Antalya’da tanışmıştır. Yahya Kemal İstanbul benzetmesinde ‘Bir ulu rüyayı görenler şehri’der. İşte! Tıpkı Üsküdar gibi Antalya’da milletimizin bir ulu rüyayı gördüğü şehirdir. 5 Mart 1207’de Antalya’da, Akdeniz’de denizle tanışan aziz milletimiz tam 313 yıl boyunca Antalya’da Akdeniz’in bir Türk gölü haline gelmesinin ülküsünün hayalini görmüştür. Ve hala bu güzel şehirde Büyük Türk denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın ayak izleri canlıdır, tazedir. İşte o yüzden bu şehir milletimizin tarihi yolculuğunda çok önemlidir. Antalya şehrinin fethi de son derece önemlidir. Ne mutlu ki bize 5 yıldan beri büyük Selçukluların, Anadolu’da kurdukları bu büyük medeniyeti tekrar tekrar yad ediyoruz. Bu medeniyet topraklarını bugün bize açan Selçuklu sultanlarına, onların askerlerine minnetlerimizi ifade ediyoruz, bu büyük fethi hatırlıyoruz. Bu törenlerde hatırlamamız gerekenler de var. Mesela Anadolu’nun kapılarını Oğuz ili yapma niyetiyle açan Sultan Alparslan’ı minnetle, rahmetle anmalıyız. Anadolu da en büyük meşaleyi yakan Osman Gazi’yi, bir çağı açıp diğer bir çağı kapatan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet Hanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, milli mücadelemizin önderi, Osmanlı bakiyesinden Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran bir millete önderlik etmiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun kahraman askerlerini, İtalyan askerlerini işgalinde Korkuteli’nden çıkıp Antalya’ya gelen ve Kalekapısı’nda şehit edilen Mustafa Haşmet’i anmalıyız. Uzak Asya’dan dörtnala gelip, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu vatan ve bu vatanın bütün değerleri hepimizindir.  Bu toprakları bin yıldır aziz milletimizin vatanı kılan şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. “ dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’nın 1. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından fethinin 815. Yıl dönümü kutlamalarında mini bir konser veren Kepez Belediyesi Çocuk ve Senfoni orkestrasını da ayakta alkışladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.