“TEK ADAM REJİMİ SEBEP, ENFLASYON SONUÇTUR”

CHP’Lİ BUDAK: “ENFLASYON EN ACIMASIZ VERGİDİR” CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada son günlerde yaşanan hayat pahalılığının sebebinin tek adam rejimi olduğunu söyledi. 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Erdoğan’ın kendisini ekonominin tek sorumlusu olarak ilan ettiğini hatırlatan Budak, “Erdoğan, ‘Kardeşinize verin yetkiyi, bakın, nasıl enflasyonla, nasıl dövizle uğraşılır görün’ diyordu. Evet gördük, 4 sene olmadan hükümette 8 bakan değiştirildi. 3 defa Hazine ve Maliye Bakanı, 4 defa Merkez Bankası Başkanı, 5 defa TÜİK Başkanı değiştirildi. Bakıyorsunuz ne döviz ne enflasyon tutulabiliyor. Tek adam rejimi sebep, enflasyon sonuçtur” dedi. Budak, “Enflasyon en acımasız vergi sistemidir. İnsanların istemeden cebinden parasını almaktır. Yani fakirden alıp zengine vermek demektir” diye konuştu. 

07 Mart 2022
“TEK ADAM REJİMİ SEBEP, ENFLASYON SONUÇTUR”

“KUR KORUMALI MEVDUAT YURTTAŞA ZAM OLARAK GERİ GELECEK”

 

Kur Korumalı Mevduat sisteminin mart ayı sonunda maliyetinin 15 milyar lirayı bulacağını dile getiren Budak, şöyle konuştu:

 

“Kur korumalı mevduata geçildi. Hazine, önümüzdeki iki ay içinde ya da mart ayının sonunda kurlar bu seviyede kalırsa, 10 ila 15 milyar lira kur korumalı mevduata para ödeyecek. Bunların hepsi gariban vatandaşa, yoksul yurttaşlarımıza zam olarak tekrar gelecek.

 

“TÜRKİYE’DE HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ ETLİ YEMEK TÜKETEMİYOR”

 

“Avrupa Birliği'nin İstatistik Ofisinin (EUROSTAT) 2020 verileriyle yaptığı araştırmada, iki günde bir etli yemek, tavuk veya balık yemeye gücü yetmeyenler sıralamasında Türkiye zirvede. Burada 28 ülke var, 28 ülkenin içinde en üst sırada yani her üç kişiden 1'i bu ülkede iki günde 1 etli yemek yiyemiyor maalesef.

 

Mazota Pazartesi bir daha zam gelecek 20 liranın üstüne çıkıyor. Bu sadece tarımı değil; çiftçiyi, köylüyü değil; aynı zamanda üreticilerin tamamını, sanayiciyi, esnafı, evinde oturan ev kadınını, okula giden çocuğu kökten zarara uğratacak ve nefes alınamaz duruma gelecek.

 

GENÇ İŞSİZLİĞİ YÜZDE 18’DEN 30’A FIRLADI

 

Tek adam rejimine geçildiği yıldan bugüne kadar işsizlik oranlarında inanılmaz bir artış var ama her şeyden önce genç işsizlik rakamlarına bakalım. Genç işsizlik rakamları yüzde 18'den yüzde 30'a dayanmış; insaf. Gençler ümitsiz, gençler çaresiz ve iş alanlarının tamamı neredeyse teker teker kapanıyor. Esnaf kepenkleri kapanıyor bugüne kadar 200 bin esnaf kepenk kapatmış. Sanayi kuruluşlarının çarkları dönmüyor. Bu zamlarla sanayi kuruluşlarının çarklarının dönmesi mümkün değil. Türkiye maalesef hiper enflasyona doğru hızla yuvarlanıyor.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.