ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'DE MADEN FACİALARI UNUTULDU, İŞÇİ HAYATI DEĞERSİZLEŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde yaptığı konuşmada Türkiye'de yaşanan maden facialarına dikkat çekti. Özel, Türkiye'nin ölümlü işçi kazalarında dünya birincisi olduğunu belirterek, Soma'dan bu yana 649 madencinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Özel'in açıklamalarıyla ilgili detaylar haberimizde. 

14 Mayıs 2024
ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'DE MADEN FACİALARI UNUTULDU, İŞÇİ HAYATI DEĞERSİZLEŞTİ

 Soma maden faciasının 10. yıl dönümünde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'de yaşanan maden facialarına dikkat çekti. Özel, “Türkiye ölümlü işçi kazalarında dünya birincisi. Bu ülkede yarın senin evladın, senin komşun en sevdikleriniz hayatını kaybederler çünkü dünyada işçi hayatının Türkiye kadar ucuz ve tehdit altında olduğu başka ülke yok.” diyerek Soma'dan bu yana 649 madencinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Özel, "İki Soma daha oldu ama kimsenin haberi olmadı" sözleriyle Türkiye'de yaşanan maden faciası sayısının arttığına ve bu konuda yeterince duyarlılık gösterilmediğine vurgu yaptı.

 CHP Genel Başkanı, Soma maden faciasının ardından başlatılan dava sürecine de değindi. Yargıtay'ın verdiği kararın uzun süre bekletildiğini ve adaletin geciktiğini ifade eden Özel, işçi haklarının korunması için mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

 Özgür Özel, konuşmasında ayrıca Türkiye'de tarım sektöründeki sorunlara da dikkat çekti. Çiftçilerin mali zorluklar içinde olduğunu ve çözüm beklediğini vurgulayan Özel, yerli ilaç üretimi konusundaki gerilemeye de dikkat çekti.

 CHP Genel Başkanı'nın konuşmasının sonunda, hükümetin kamuda tasarruf genelgesi yayınlamasına da değindi. Özel, genelgeye olumlu bir yaklaşım göstererek, ancak hükümetin ve yetkililerin daha etkili tasarruf önlemleri alması gerektiğini belirtti ve Meclis'in de tasarruf dışında bırakılmaması gerektiğini savundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.