ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKIYOR

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı uygulayıcılar iş bırakacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların tatil edilmediğini ve iddiaların yalan olduğunu belirtti. 

09 Mayıs 2024
ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKIYOR

 Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı uygulayıcılar iş bırakacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların tatil edilmediğini ve iddiaların yalan olduğunu belirtti.

Pek çok sendikadan yapılan çağrılara göre, genel olarak bir katılımın olması öngörülüyor.

 Sosyal medyada yer alan, "Okullar tatil olacak" iddiasına ise Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İddiaları yalanlayan MEB, eğitimin kaldığı yerden devam edeceğini bildirirken, bu çağrıların sendikalı öğretmenlerle ilgili bir çağrı olduğunu vurguladı.

 

 Bugün ise sendikaya bağlı çalışanlar, Oktugan'ın öğrenci tarafından öldürülmesine tepki göstermek amacıyla ilk derse girmeyerek protesto etti.

 Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artık münferit olmaktan çıktığını ve yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini savundu. Yalçın, eğitimcilere yönelen şiddete ısrarla dikkati çekip çözüm önerileri sundukları her durumda karşılaştıkları yetersiz tutumun, şiddetin ateşine benzin dökmekten başka bir anlama gelmediğini dile getirdi.

Şiddet olaylarına acil ve köklü çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

 

"Uluslararası hukuk ve anayasada ifadesini bulan yaşam hakkı ilkesi çerçevesinde, kasıtlı ve hukuksuz şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemek, devletin yükümlülüğüdür. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari koşulları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunun altını özenle ve önemle çiziyorum. Eğitim çalışanları, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayan çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.