CEM KOTAN: “TÜM KIRSAL MAHALLELERE EŞİT HİZMET GİDECEK”

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Karatepe’de halka seslenirken “Kırsaldaki bütün mahallelere eşit hizmet götüreceğiz, bundan emin olun” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da, “Cem, ceketiyle geldiği bu makamı bırakırken ceketiyle bırakır. Çalmaz, çırpmaz. Hatta onun adı Cem, ceketini de bırakır” diye konuştu. 

20 Mart 2024
CEM KOTAN: “TÜM KIRSAL MAHALLELERE EŞİT HİZMET GİDECEK”

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın seçim kampanyası kapsamında, Konyaaltı’nın kırsal mahallelerinden Karatepe’de mitingi andıran bir halk buluşması gerçekleşti.

Halk buluşmasına Cem Kotan ile birlikte CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar ve Mustafa Erdem, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, parti meclis üyesi adayları ile diğer parti yöneticileri katıldı. Bine yakın vatandaşın bir araya geldiği halk buluşması miting havasında geçerken, Cem Kotan ve beraberindekiler girişte 41 adet meşaleyle karşılandı.

SORUNLAR 5 YILDA ÇÖZÜLECEK

Coşkulu karşılama için Karatepe halkına çok teşekkür eden Cem Kotan, gençlik kolları başkanı ve belediye meclis üyesiyken de Karatepe’ye geldiğini, bölgenin ihtiyaçlarını yakından bildiğini söyledi.

Konyaaltı’nda 5 yıl boyunca iyi hizmetler yapmak istediğini anlatan Kotan,  konuşmasının devamında, “Tabii ki bu hizmetlerin kırsal bölgelere yapacağımız kısmı çok önemli. Bazen her mahalleye eşit oranda hizmet gitmediği eleştirilerini halktan duyuyorum. Özellikle kırsaldaki bütün mahallelere eşit hizmet götüreceğiz, bundan emin olun. Sizin bir cemevi sorununuz var. Biz bu sorunu çözeceğiz. Karatepe’nin tüm sorunlarını 5 yıllık sürede çözüp, başımız dik bir şekilde sizlerin huzuruna geleceğiz” ifadelerini kullandı.

 HALKIN ÇOCUKLARI ADAY OLACAK

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da konuşmasına seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği hiçbir yerde Karatepe Köyü’ndeki gibi sıcak bir atmosferle karşılaşmadığı sözleriyle başladı ve “İnanılmaz bir istatistik. Bizleri mahcup edecek oranda oy vermişsiniz hep. İyi ki varsınız” dedi.

Birçok il ve ilçede genç adaylar çıkardıklarını belirten Ali Mahir Başarır, şöyle devam etti: “Gençler, bu partinin evlatları hiçbir tartışma olmaksınız görev alacaklar. Aday olabilmek için çok varlıklı olmak, çok farklı bir mevkide olmak, üç dönem milletvekilliği ya da üç dönem belediye başkanlığı yapmış olmak gerekmiyor. Bu halkın çocukları aday olacak ve seçilip sizlere hizmet edecek. Her türlü ön yargıdan uzak olacağız.”

Cem Kotan’ın güvenilir kişiliğine vurgu yapan Başarır, “Çalışkan bir genel başkanımız var, genç kadrolarımız var, geleceğe dair umutlarımız var. Hep beraber kenetlenip bu seçimleri alacağız ve Cem’lerin de sayısını artıracağız. Eminim ki Cem, ceketiyle geldiği bu makamı bir gün bırakırken ceketiyle bırakır. Çalmaz, çırpmaz. Hatta onun adı Cem, ceketini de bırakır” şeklinde konuştu.

CEMEVİ İÇİN ARSA ALINACAK

Köyün öncelikli sorunlarından cemevi konusuna da değinen Başarır, “Tüm köylerimizde olan sorunları burada da görüyorum ancak özellikle burada bir cemevi sorunu var. Bu beni üzüyor, hassas olduğum bir konu. Burada kullanılmayan bir okulu sizler kendi imkanlarınızla pırıl pırıl yapıp cemevi olarak kullanıyorsunuz. Sonrasında Millî Eğitim Bakanlığı’nın aklına burasının okul olduğu geliyor” dedi. Cemevi sorununu en kısa sürede çözeceklerini, bunun için önce bir arsa alınacağını anlatan Ali Mahir Başarır, “İlk 3 yılda buraya çok güzel bir cemevi yapacağız. Ben de geleceğim” şeklinde konuştu.

Cumhuriyetin 100. yılında seçim kaybetmenin herkesi üzdüğünü anımsatan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Böyle bir sonuç beklemiyorduk ama toparlanmak zorundayız. Birbirimize küsemeyiz. Sandığa asla kızamayız. Kızdığımız zaman o tek adam, başımıza balyoz gibi geliyor. 2019 yılında olduğu gibi Antalya’yı, Kepez’i alacağız. Buraları inadına alacağız. Ondan sonra mücadele başlayacak. Mücadeleyi kesinlikle bırakmayacağız. Biz bu seçimde birçok ili, ilçeyi alacağız” dedi.

MAHALLENİN TALEPLERİ DİNLENDİ 

Karatepe halk buluşmasında yapılan konuşmaların ardından, halkın sorunlarını aktardığı soru cevap bölümüne geçildi.  Bir mahalle sakini, köyde ATM olmadığı için özellikle yaşlıların sıkıntı çektiğini aktardı ve Kotan’dan ATM istedi.

Cem Kotan da  “Uzaya insan gönderiyoruz. Bu bizim gururumuz tabii ama bizim mahallelerimizde temel ihtiyaçlar yok. ATM, postane, okul, sağlık ocağı yok. Konyaaltı denildiği zaman Miami ile yarışır ancak bir de kırsal bölgelere bakmak gerekiyor. Kırsal bölgelerimizle ilgili güzel ve ciddi bir planlama yapmamız lazım. Kentimiz büyüyor, kırsalın ihtiyaçları artıyor. Sizlerin konforunu artırmak için elimizden geleni yapacağız. Bankalarla, kaymakamla ve valiyle gerekli görüşmeleri yapıp bahsettiğiniz sorunu çözeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

Karatepe Mahallesi sakinlerinin diğer talepleri arasındaysa civardaki fabrikaların denetlenmesi, köyler arası sefer sayısının artırılması, merasim alanı ile köye kütüphane ve kreş yapılması yer aldı.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.