BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 30 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Balbey Mahallesi'nde hayata geçirilecek Balbey Kentsel Yenileme Projesi’nin temeli 15 Mart Cuma günü (Yarın) törenle atılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törene tüm Antalyalıları davet etti. 

14 Mart 2024
BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK 30 YILLIK SORUNU ÇÖZDÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı ve kimlikli bir kent doğrultusunda en önem verdiği projelerin başında gelen Balbey Kentsel Yenileme Projesi’nin temel atma töreni 15 Mart Cuma günü (Yarın) saat 16.00’da yapılacak. 

BALBEY YENİDEN DOĞUYOR DEĞERLER KORUNUYOR

Büyükşehir Belediyesi, projeyle Balbey Mahallesi’ni tarihi dokusuna uygun şekilde düzenleyerek, Antalya’nın değerlerinden birini daha kent hafızasına sahip çıkarak yenileyecek. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede, 22 bin metrekare inşaat alanında kazı çalışmalarının ardından temel için ilk beton Şubat ayında dökülmüştü. Toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon lira olan Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı’nda, 125 hak sahibine 72 bağımsız bölüm teslim edilecek. 

KONUT, OTOPARK, DÜKKAN 

Proje bünyesinde 49 ofis, 15 konut, 33 dükkan ve 2 adet günübirlik konaklama tesisi ile 200 araçlık kapalı otopark ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve süs havuzlarını barındıran toplam 5 bin metrekarelik peyzaj alanı yer alıyor. 

BALBEY MODERN BİR YAŞAMA KAVUŞACAK

Tarihi Balbey Mahallesi sorunu, Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerin imzalanmasının ardından çözüme kavuşmuş, ilk kazma vurularak inşaat çalışmaları başlamıştı. Balbey’i modern bir yaşam alanına dönüştürecek proje kapsamında ilk olarak alan içerisinde tescilli olmayan harabeye dönmüş, köhneleşmiş, işgale uğramış yapılar yıkılmıştı.



 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.