ATATÜRK'ÜN ANTALYA'YA GELİŞİNİN 94. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Başkan Böcek, “Cumhuriyetimize sahip çıkmaya ant içiyorum” 

06 Mart 2024
ATATÜRK'ÜN ANTALYA'YA GELİŞİNİN 94. YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 94'üncü yıl dönümü Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katıldığı törenle kutlandı. Başkan Muhittin Böcek, “Ata'mızı saygı, minnet ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Mavi gözlü dev adamın devrimlerine inanarak, Cumhuriyetimize sahip çıkarak bu yolda yürüyemeye ant içiyorum” dedi. 

 

Antalya'yı 94 yıl önce ziyaret ederek, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kenti ziyaretinin yıldönümü törenle kutlandı. Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

20. YÜZYILIN EN BÜYÜK LİDERİ

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yaptığı konuşmada, “Atatürk'ün 20. yüzyılın en büyük lideri olduğunu ve Türk milletine bir lütuf olduğunu düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin evladı olarak doğmuş ve büyük bir lider olarak ortaya çıkmıştır. O kritik dönemlerde böyle bir lidere sahip olmamız, Türk milletinin şansıdır. Atatürk'ün 'En büyük eserim Cumhuriyettir' sözü, Cumhuriyet'in önemini ve değerini bizlere hatırlatmaktadır" dedi.

94 YIL ÖNCEKİ HEYECAN VE COŞKU SÜRÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, 94 yıl önce Antalya halkının Ata’sını büyük bir coşkuyla karşıladığını hatırlatarak, “Bugün ben burada konuşmamı yapabiliyorsam her şeyimizi borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Atamız kenti ziyaretinde “Hiç şüphesiz Antalya dünyanın en güzel yeridir” demiştir. Mavi gözlü dev adamın devrimlerine inanarak, Cumhuriyetimizin devrimlerine sahip çıkarak bu yolda yürüyemeye ant içiyorum” diye konuştu.

ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerini takdim ederek başarılarının devamını diledi.

FUAYE ALANINI GEZDİ

Program sonunda Atatürk Kültür Merkezi Fuayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mustafa Kemal Atatürk’ün, Antalya ziyaretine ait fotoğraflar ve belgelerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sergiyi gezerek öğrencilerle fotoğraf çektirdi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.