NASA'DAN KIYAMET PLANI

NASA, dünyanın sonunun yaklaştığı bir durumla karşı karşıya kalırsa ne yapacağını açıkladı. Bir asteroit çarpmasının önlenebilecek tek doğal felaket olduğu belirtilirken bunu önlemek için nelerin yapılacağı anlatıldı. 

21 Şubat 2024
NASA'DAN KIYAMET PLANI

 NASA, bir asteroitin bize doğru hızla ilerlemesi durumunda ne yapılacağına dair planlarını paylaştı.

  Gezegen savunma uzmanı Dr. Kelly Fast'e göre NASA'nın dünyanın sonuna yönelik planı, onu tamamen durdurmaya çalışmakla başlıyor.

  Dr. Fast, NASA'nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi'nin gökyüzünü izlediğini ve asteroitlerin bizi bulmadan önce bizim onları bulmamız gerektiğini söylerken, asteroit çarpmasının önlenebilecek tek doğal felaket olduğunu belirtti.

 

PEKİ UYARI PLANI NE?

 

 NASA, 2021 yılında insansız bir uzay aracını küçük bir asteroitle çarpıştırdı ve DART asteroiti dünyadan uzaklaştırma amacını başarıyla denedi. Ancak NASA, asteroiti bizden uzağa fırlatarak günü kurtaramazsa, yaklaşan bir tehdit konusunda bizi nasıl uyaracağına dair bir planı var.

 Uyarı,  Uluslararası Asteroit Uyarı Ağı (IAWN) adı verilen küresel bir gökbilimciler koalisyonunun yardımıyla gelecek.  NASA, Beyaz Saray'a bir uyarı gönderecek ve ardından hükümet halka bir açıklama yapacak.

 Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi Baş Program Yöneticisi Lindley Johnson, “Masamda kırmızı bir telefon yok. Ancak ciddi bir etkinin bildirilmesini sağlayacak resmi prosedürlerimiz var." diye konuştu.

 Tehdit’in uluslararası olması durumunda ise, IAWN Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisine bilgilendirme yapacak. NASA, çarpışmadan sadece birkaç ay önce bir etkileşim tespit ederse, Dünya'yı kurtarmak için çok geç olacağı düşünülüyor. Ancak NASA, uzayda hızla ilerleyen nesnelerin çok önceden farkında olduğu sürece, kamuya açık uyarı ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

 

(KAYNAK NTV)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.