BİTKİLERİN PROFESÖRÜ TRT RADYO’YA KONUK OLDU

Bitkilerin Profesörü olarak bilinen Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, TRT RADYO’ya Konuk Oldu. 

07 Şubat 2024
BİTKİLERİN PROFESÖRÜ TRT RADYO’YA KONUK OLDU

Radyo programında önemli soruları yanıtlayan Karabulut resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını şu kelimelerle ifade etti :

Trtradyo’da @trtradyo Memleket sohbetleri programında Hilal Aksungur Hanımefendi ile; bu hafta Malatya’yı konuştuk…
İnsan  ister istemez duygulanıyor. Anadolu, toprak, doğa ve doğal yaşamı gün geçtikçe özlüyor insan… Malatya 6 Şubatta çok kayıp verdi çok yıkım oldu. Allaha Şükür devletimiz ayağa kaldırmak için diğer illlerde olduğu gibi en hızlı şekilde toparlamaya devam ediyor. ALLAH CC devletimizi var eylesin. Güçlü kılsın.  Nelerden mi konuştuk: Yöresel lezzetlerden, Cennet Bahçesinden çekirdeğe, köy ve toprağın önemine, sağlık için huzur için barış için yeşilliği bitkisi bol doğa ile başbaşa bir dünyada okumak, çok okumak … Gençler; Siz hiç ağaç altında oturup kompozisyon yazdınız mı? Gübre kokusu içinde uyudunuz mu? İnek sağdınız mı mesela; kuzu otlattınız mı? Yani herşey sosyal medyada göründüğü gibi yapay değil kimse kolay yetişmiyor.

Biliyorum çok hızlı büyümek istiyor sunuz ama şunu bilin ki hayat zaten çok hızlı geçiyor. Lütfen sabırlı olun ve doğayı yaşamı sevin… Hayal kurun mesela, çizin, müzik sahnesi çıkarın, dua edin, her dili öğrenin,ve lütfen tüm kitapları olduğu gibi Kuran-ı Kerim’de okuyun ve anlayın.

Geç kalmayın bilim ilim sadece okumakla değil aynı zamanda yazmak kaleme dökmekle de oluyor. O tv lerde sosyal medyalarda gördüğünüz yaşamlar gerçek değil, gerçek doğa da doğal olanda saklı. Toprağınızı vatanınızı , bayrağınızı sevin yurt dışı göründüğü anlatıldığı gibi değil her şey muamma dışlanma hayat zor yani oralar da…

Ben yaşadım. Bir gün paylaşırım onu da sizlerle…

Sizi seviyorum; kendinize iyi bakın bir daha ki yazımda severseniz buluşmak üzere diyorum. Allaha emanet olun… Şimdi den hayırlı kandiller. Rabbim dualarımızı kabul eylesin.Bir daha böyle felaketler yaşatmasın devletimizi var eylesin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.