“İSPANYA’NIN ÖNÜNDE GİDİYORUZ!”

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz: “İSPANYA’NIN ÖNÜNDE GİDİYORUZ!” 

28 Aralık 2023
“İSPANYA’NIN ÖNÜNDE GİDİYORUZ!”

Antalya Kent Konseyi Turizm Grubu Başkanı ve NBK Touristik Genel Müdürü Recep Yavuz, geçen sezonu ve 2024 yılı beklentilerini, turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi. 
Antalya olarak, 2019'un üstünde yılı bitireceklerini söyleyen Recep Yavuz, aldıkları ilk bilgilere ve yurtdışından gelen ilk haberlere göre, özelikle Türkiye rezervasyonlarının sezon başında İspanya'nın önünde gittiğini ifade etti. Recep Yavuz şu değerlendirmelerde bulundu:
Türkiye rezervasyonlarının sezon başında İspanya'nın önünde gittiğini öğrendik!
“Dünya Turizm Örgütü pandeminin etkilerinin 2024 yılında sona ereceğini öngörmüştü. Gerçekten de öyle oldu. Şu ana kadar birçok ülke Pandemi öncesinin altında bir turizm faaliyeti gerçekleştirdi. Sadece Türkiye ve özellikle Antalya dönem dönem Pandemi rakamların üstüne çıktı. Kaldı ki bu yılda biz Antalya olarak 2019'un üstünde yılı bitirmiş olacağız. Bu bağlamda 2024’e yönelik her ne kadar savaşın ve ekonomik zorlukların ön planda olması hep gündemde olmasına rağmen, şu anda aldığımız ilk duyumlar, yurtdışından gelen ilk haberlere göre, özelikle Türkiye rezervasyonlarının sezon başında İspanya'nın önünde gittiğini öğrendik. Bu geçen hafta yayınlandı. Demek oluyor ki şu anda etrafımızdaki gelişmeler yavaş yavaş soğumaya yüz tutuyor ve Türkiye, büyük bir olasılıkla tarihinin en iyi sezonlarından birisini gerçekleştirecek.” 
Antalya, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olacak!
“Fiyat artışının artık bir yere gelip ve sağlıklı ve dengeli bir yerde kalacağını öngörüyoruz. Bütün sektör bunun bilincinde. Çünkü fiyat artışları senenin en önemli konusuydu. Bundan sonra çok ciddi fiyat artışının olacağını öngörmüyoruz. Olacaktır ama iki haneli rakamlara sıçramayacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda Türkiye, Akdeniz'in en önemli destinasyonlarından biri olacak. Antalya, dünyanın en önemli destinasyonlarından biri olacak. Sanırım 2023 yılında Türkiye yine üçüncü ya da dördüncü olarak yılı bitirmiş olacak. Ülkeye gelen 50 milyona yakın kişinin yaptığı tanıtımda bize çok büyük bir artı sağlıyor. 2024'teki gelişmelerin bundan sonra artarak devam edeceğini öngörüyoruz.”
Turist sayısı dışında, gelirin artmasına da endekslendik!
“Bu arada bütün sektör olarak sadece turist sayısının artmasına değil aynı  zamanda gelirin artmasına da endekslendik.Gelir artışları da yavaş yavaş daha sağlıklı bir düzeye geliyor. örneğin geçen sene bizdeki turizm geliri kişi başına Fransa'nın üstündeydi. Bu bağlamda hem geliri hem turisti sağlıklı bir şekilde,dengeli ve kontrollü bir şekilde artıracağımız bir 2024 yılı olacağını düşünüyorum. Herkese güzel ve sağlıklı bir yıl diliyorum”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.