BÜYÜKŞEHİR VEKTÖREL MÜCADELEYİ KIŞIN DA SÜRDÜRÜYOR

Gece gündüz sinek ve haşereye geçit yok 

25 Aralık 2023
BÜYÜKŞEHİR VEKTÖREL MÜCADELEYİ KIŞIN DA SÜRDÜRÜYOR

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, vektörel mücadele çalışmalarını kış döneminde de aralıksız sürdürüyor. 19 ilçede sivrisinek, karasinek, hamamböceği gibi uçkunların yumurtlama döneminde 1500 personel ile etkili bir çalışma yürütülüyor.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 ilçede 1500 personel ve 192 araçla gerek sinek, gerekse haşerelere karşı mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sivrisinek, karasinek, hamamböceği, pire ve fare gibi vektör popülasyonları insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde ilaçlama çalışmasıyla kontrol altında tutuluyor. Rögarlar, fosseptik çukurları, yağmur suyu kanalları, su biriken bodrum katları, yüzme havuzu galerileri, metruk binalar ve atık depolama alanları düzenli kontrol edilerek, ilaçlanıyor.

SİVRİ, HAMAMBÖCEĞİ VE PİREYLE YOĞUN MÜCADELE  

 Bahar ve yaz aylarında ortaya çıkabilecek haşerelerin sayısının azaltılmasında kış aylarında yapılacak mücadele çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Çevre Mühendisi Halil Çakır, “Antalya’nın hava sıcaklığının kış aylarında da yüksek olmasından dolayı sivrisinek ve larva mücadelesi çok önemli. Fosseptik ve kuyularda su sıcaklığı yüksek olduğu için sivrisinek üremesinde etkili oluyor. Bu yüzden 12 ay boyunca mücadele yapıyoruz. Hamamböceği üreme dönemlerinde yapılan çalışmalar neslin devamlılığını engellemek açısından önemli. Özellikle kış aylarında gece kanal sisleme aracı ile hamamböceklerinin uyku durumunda iken ilaçlama yapılması bu vektör popülasyonunu en aza indirme açısından önem arz ediyor. Sahipsiz hayvanlarda pire mücadelesine de ağırlık veriyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.