ERZURUM’DAN ANTALYA’YA UZANAN LEZZET KOÇ CAĞ KEBAP

 

06 Kasım 2023
ERZURUM’DAN ANTALYA’YA UZANAN LEZZET KOÇ CAĞ KEBAP

 Erzurum’un meşhur kebabı Cağ kebap, Cağ kebap’ın mucidi Koç Cağ Kebap ile Antalyalılar ile buluşuyor. Cağ Kebap’ın patentini elinde bulunduran Koç Kepap’ın işletmecisi Kemal Koç açtığı 4 şubeyle zirveyi kimseye kaptırmıyor.

Erzurum Merkez, Erzurum Yenişehir, Ankara ve Antalya’ya açtığı şubelerle Cağ’ın mucidi Koç Cağ Kebap ünlülerinde uğrak yeri. Eğer daha önce denemesiyseniz bir an önce denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Adres: Çağlayan Mah. Bülent Ecevit Bulvarı No:19 Lara/ANTALYA

Tel: 0242 324 33 03

CAĞ KEBAP’IN TARİHÇESİ

Osmanlı döneminden kalma atalarımızın kebabı olan Cağ kebap, eskiden Erzurum, Kars ve Artvin’in bazı ilçe ve köylerinde yapılıyordu.

 Geçmişteki ismi BİCO olan Cağ Kebap 1982’de ilk defa Erzurum’da Kemal Koç tarafından meşhur Tortum KOÇ CAĞ KEBAP SALONU adı altında halka sunularak hizmete dönüştürülmüştür. Yüzlerce ünlüyü, Bakanları, Başbakanları ağırlayan KOÇ CAĞ KEBAP SALONU patenti de elinde bulundurmaktadır. Ayrıca Cağ Kebap’ı dünyaya tanıtan Kemal Koç 81.Yılın Altın Adamı ödülüne başarılarından dolayı layık görülmüştür. Bu kebap herkesin ağız tadı ile yediği bir kebap olarak isim yapmıştır.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.