Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

27 Ekim 2023
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Değerli Hemşehrilerim;

Aziz Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı milli mücadelenin ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünde bu büyük mutluluğu milletçe “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” hedefleri doğrultusunda gurur ve coşkuyla paylaşmaktayız.

‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgalcilerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla sonuçlanmıştır.

Başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu olan İstiklal Mücadelemiz, milletimizin üstün fedakârlıkları sonucunda kazanılmış görkemli bir zaferdir. Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Gazi Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve ardından Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. 

Cumhuriyet, ayni zamanda her türlü zor şartlara rağmen, esir edilemez, onurlu mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı, küllerinden yeniden doğuşunun adı, Türk ulusunun özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem sonuçlarından biridir.

Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. 

Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı düzey, gelecek için hepimize ayrı bir heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimize güç katmaktadır.

Milletimizin yeniden dirilişinin en büyük nişanesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olan Cumhuriyetimizin ilanı ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin önünde yeni ufuklar açılmış, ‘Büyük, Güçlü ve Lider’ bir ülke olarak bölgemizde ve dünyada saygın ve sözü dinlenilen bir ülke konumuna gelmiştir.

Büyük bir devlet geleneği ve medeniyetlerin mirasçıları olan bizler, birbirimize sımsıkı kenetlenmek suretiyle, aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözlerinden bize düşen görev;

Cumhuriyetimizi ilelebet korumak, daha nice yüzyıllara ulaşmak hedefiyle kollamak ve yaşatmaktır. 

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere bu yüce vatanı emanet edenlere layık olabilmek için, Cumhuriyetimizin 100. yılında “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” ile belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak adına aldığımız görevi yerine getirmek uğrunda bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

                                                                                                                                                                                       Hakan TÜTÜNCÜ

 Kepez Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.