UYSAL, ‘ANTALYA BİLİŞİM KENTİNE DÖNÜŞEBİLİR’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 8. Turizm Teknolojileri Günü’nde “Genel kamu yönetimi ve yerel yönetimler olarak siyaset üstü bir davranışla Antalya’yı turizmden sonra bilişim alanında da cazip bir kente dönüştürebiliriz” dedi. 

24 Ekim 2023
UYSAL, ‘ANTALYA BİLİŞİM KENTİNE DÖNÜŞEBİLİR’

 Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Antalya Şubesi’nce 8. Turizm Teknolojileri Günü, Sunis Hotel Su’da düzenlendi. Bilişim firmalarının geliştirdikleri yeni teknolojileri turizm sektörü profesyonellerine tanıtırken etkinlik Başkan Uysal’la birlikte TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD Antalya Şube Başkanı Cem Başer, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, ATSO Başkanı Ali Bahar’ın konuşmacı olduğu seminerle devam etti.

 Başkan Uysal, konuşmasında, kamu yararını siyasetin önüne koyabilen toplumların büyük başarılara imza atabileceğini söyledi. Uysal “Birlik beraberlik yaklaşımıyla hep birlikte ülkemizi geliştirebiliriz” dedi. Başkan Uysal, Antalya’nın turizmdeki başarısını teknoloji alanında da sergileyebileceğini dile getirirken şunları söyledi:

 “Türkiye çok santral bir ülke. Yazılımcıları ve bilişimcileri çekebilecek bir pozisyonu da var. Bundan sonra yapılması gereken bu habitatı güçlendirmek. Genel kamu yönetimi ve yerel yönetimler olarak siyaset üstü bir davranışla Antalya’yı turizmden sonra bilişim alanında da cazip bir kente dönüştürebiliriz. Kendi ülkemizdeki fikirleri dünyamızdaki melek yatırımcı pozisyonuyla buluşturursak kendi ülkemizin yatırım iklimini de katkı sağlayabiliriz.”

 Başkan Uysal, ayrıca belediye olarak inovasyon merkezi, robotik kodlama ve 20 farklı kursla teknoloji alanına katkı sağladıklarını ve çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Seminer sonunda Başkan Uysal programın sponsor ve konuşmacılarına ve TGB Eski Dönem Başkanı Ersen Gençaslan’a plaketlerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.