“Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması” Gerçekleştirildi

 

11 Ekim 2023
“Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri İle Servis Araçları Denetim Uygulaması” Gerçekleştirildi

İlimizin mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması,  çocukların günlük yaşamlarının büyük bir bölümünü geçirdiği eğitim kurumlarında, her türlü korku ve endişeden uzak huzur ve güven içerisinde eğitim öğretimlerini sürdürebilmeleri amacıyla, polis sorumluluk bölgesindeki okullar ile çevresinde; terör, asayiş, narkotik vb. konularda umuma açık yerleri kapsayan “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” yapılmıştır.
 
İl Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş, Çocuk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı birimlerden (94) ekip ve (238) personel katılımı ile gerçekleştirilen uygulamada; (180) okul çevresinde, (13) internet kafe, (4) oyun salonu (playstation), (20) kahvehane, (10) cafe, (22) market/büfe, (15) tekel bayi, (3) iddia ve ganyan bayi,  (3) Umuma Açık Yer,  (61) park ve bahçe denetlenmiştir.

 

Uygulama kapsamında; (891) şahıs incelenmiş, (1) aranan şahıs yakalanmış, (196)’sı okul servis aracı olmak üzere toplam (356) araç denetlenmiş, (7) araca idari para cezası uygulanmıştır.

 

Okulların çevresinde yaptığımız denetim uygulamaları 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde birimlerimiz tarafından aralıksız olarak yürütülecektir.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.