Kepez’den pehlivanlar diyarı Antalya’ya yakışır er meydanı

 

10 Ekim 2023
Kepez’den pehlivanlar diyarı Antalya’ya yakışır er meydanı

Varsak Bölgesine Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı er meydanı gibi bir tesis kazandıran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Nasıl ki! Edirne Sarayiçi Kırkpınar ile özleşmişse, pehlivanlar diyarı Antalya’da Varsak’taki bu er meydanıyla marka olacak.” dedi. Başkan Tütüncü, Varsak Güreş Sahasının önümüzdeki günlerde yağlı güreş etkinliğiyle açılacağını bildirdi.
 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak bölgesinde 5 bin 517 metrekare alana inşaa edilen ve yapım aşamasında sona gelinen güreş sahasında incelemelerde bulundu. Belediye bürokratlarıyla beraber Varsak Güreş Sahasını gezen Başkan Tütüncü, tesisin önümüzdeki günlerde yağlı güreş etkinliğiyle açılacağını bildirdi. Varsak’ın Antalya’da yağlı güreşin merkezi olacağını belirten Başkan Tütüncü, “ Nasıl ki Edirne’nin Sarayiçi var Kırkpınar Sarayiçi ile özleşmişse, pehlivanlarıyla meşhur Antalya’da Varsak’taki bu er meydanıyla bir marka olacak.

Burada 10 bin kişilik tribünlerle Antalya’nın en komplike güreş sahasında güreşler düzenliyor olacağız. Bu tesisler Antalya’da ata sporunun kurumsal bir zemine kavuşması konusunda da son derece önemli olacak. Kepez’in yağlı güreşle ilgili çalışmalarının merkezi amiral gemisi Varsak olacak. Güreşle Varsak ismini Lyrboton Kome üzerinden de tarih ile Varsak ismini bir kavşak noktasında birleştiriyor olacağız. Bu tesis gerçekten çok kıymetli bir tesis. Ve yıllar içerisinde de ata sporumuza çok büyük hizmetler yapacak bir tesis. Varsak’ın bir marka değere kavuşması konusunda da çok önemli bir fonksiyon ihva edecek bir tesis. Varsak güreş sahamız yakında tamamlanıyor. Varsak’a, ata sporumuza Antalya’ya ve Kepez’e çok büyük değerler kazandıracak. Yakında hizmete açacağız. Sporda tesisleşme yolculuğumuz devam ediyor ve devam edecek.”dedi.  
 

YAĞLI GÜREŞLİ AÇILIŞ

Varsak Güreş Sahasının önümüzdeki günlerde yağlı güreş etkinliğiyle açılacağını bildiren Başkan Tütüncü, “Önümüzdeki senelerde de çok daha büyük organizasyonlarla, çok daha nitelikli gümbür gümbür güreş etkinlikleriyle burada çok farklı bir atmosferi hemşehrilerimizle beraber yaşayacağız. Ata sporuna kıymet veren herkesin bütün dikkatini Varsak’taki güreş sahamıza ve burada gerçekleştireceğimiz etkinliklere toplamasını istiyoruz. “ diye konuştu.
 

 VARSAK GÜREŞ SAHASI

Şehit Bülent Alkan Caddesi 5 bin 517 metre kare alana inşaa edildi. Betonarme kapalı ve portatif tribünün yer aldığı güreş sahasında tribünlerin altında hakem ve soyunma odaları ile tuvaletler bulunuyor. Tesisteki çim saha büyüklüğü ise 2 bin metre kare. Varsak güreş sahası güreş etkinliklerinin yanı sıra pehlivanlara antrenman alanı olarak ta hizmet verecek. Varsak Güreş Sahasındaki, Güreş Eğitim Merkezi’nde de geleceğin pehlivanları yetiştirilecek.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.