İSMAİL ÇAĞLAR’DAN AÇIKLAMA

 

09 Ekim 2023
İSMAİL ÇAĞLAR’DAN AÇIKLAMA

Çok Değerli vatandaşlarımız ve Meslektaşlarım;

 Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar araç fiyatlarının artma sebebinin ilan siteleri ve büyük firmalar olduğunu, bunların denetlenmesi gerektiğini bakanlıklara;  sosyal medyada, tv ve gazetelerde dilimizin döndüğü kadar anlattık.

 Şükürler olsun bu gün geldiğimiz durumda ticaret bakanlığımız önerilerimiz sonucu denetleme başlattı ve bir çok tedbirler aldı..

Kendilerine tüm esnaflarımız adına çok teşekkür ediyorum.

Ya hu! Ne kadar otomobil uzmanı türedi. Sıfır araç 15-20 gün içinde Türkiye’ye fazlası ile girmiş, fiyatlar düşmeye başlamış.

 Çok bilen ve basına demeç veren arkadaşlar sıfır araçlar yığılı bir şekilde sınırda mı bekliyordu da Türkiye’ye giriş yaptı? Yoksa Türkiye de stok yapılarak, millete yok denilerek, alt firmalarına fatura edilerek, karaborsacılık mı yapıldı? Yoksa Bakanlık 6 ay 6 km devreye sokunca ellerinde kalan faturalı sıfır araçları satamayınca, denetimler noterde artınca, ellerinde kalan araçları ne yapacaklarını şaşırmalarından dolayı mı fiyatlar dengeye girdi? Bu arada sıfır satanlar 6 ay 6 km yasağını kaldırmak için bir çalışma içindeler…

Saygılarımla…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.