ONLAR ARTIK ODTÜ’LÜ

Konyaaltı Belediyesi’nin “Atıl Kitap Toplama Kampanyası” kapsamında ücretsiz test kitaplarından yararlanarak YKS eşit ağırlık alanında Türkiye 192.’si olan Barış Boran Ceyhan ile YKS sayısal alanında Türkiye 707.’si olan Hasan Meriç Akbaba, hayal ettikleri üniversite olan ODTÜ’yü kazandılar. 

21 Ağustos 2023
ONLAR ARTIK ODTÜ’LÜ

Kitap fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle test kitaplarına ulaşmakta güçlük çeken öğrenciler için harekete geçen Konyaaltı Belediyesi, gerçekleştirdiği “Atıl Kitap Toplama Kampanyası” ile güzel bir başarıya imza attı. Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bünyesindeki Konyaaltı Belediye Kütüphanesi’nin ücretsiz test kitabı kampanyasından yararlanan ve YKS eşit ağırlık alanında 192. olan Barış Boran Ceyhan hayali olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme bölümünü, YKS sayısal alanında Türkiye 707.’si olan Hasan Meriç Akbaba ise ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı.

KİTAP FİYATLARI ÇOK ARTTI

Sınava hazırlık sürecinde Konyaaltı Belediye Kütüphanesi’nden yararlandığını açıklayan Barış Boran Ceyhan, “Eşit ağırlık alanında Türkiye 192.’si oldum ve hayal ettiğim ODTÜ İşletme bölümünü kazandım. Çok mutluyum. Belediyenin bizlere sunduğu ücretsiz kitap kampanyası bizi hayallerimize kavuşturdu. Tüm arkadaşlarım kütüphaneye gelerek bu imkânlardan faydalanarak hayallerine kavuşabilir. Konyaaltı Belediyemize ve Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.   

ÜCRETSİZ TEST KİTABI

YKS sayısal alanında Türkiye 707.’si olan ve ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Hasan Meriç Akbaba da, “Çok mutluyum. İstediğim, hayal ettiğim okulu ve bölümü kazandım. Konyaaltı Belediye Kütüphanesi’nden edindiğim kitaplar bu başarıyı elde etmemi sağladı. Bu imkânı bize sağlayan Konyaaltı Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Semih Esen’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.

BİZİ GURURLANDIRDILAR

Barış Boran Ceyhan ve Hasan Meriç Akbaba’nın hayallerindeki üniversite olan ODTÜ’yü kazanmasının kendilerini gururlandırdığını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Barış ve Meriç bizleri bu başarılarıyla çok mutlu etti. Böyle bir başarıda yapmış olduğumuz kampanyamızın etkisinin olduğunu görmek çok güzel bir duygu. Kendilerine eğitim hayatında başarılar diliyorum. Onları çok güzel yerlerde göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KİTAPLAR EVDE ATIL KALMASIN

Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı “Atıl Kitap Toplama Kampanyası”na tüm Konyaaltı sakinlerinin destek vermeye davet eden Başkan Esen, “Evinizde kullanmadığınız test kitapları bir çocuğun tüm hayatını değiştirebilir. Evinizdeki kitapları Halk Masa ekiplerimizi arayarak bizlere ulaştırabilirsiniz. Evlerinizden toplanan kitaplar kütüphanemizde ayrıştırılarak ihtiyaç sahibi gençlere ulaştırılıyor. Gençlerimiz de kütüphanemize üye olarak bu kitaplardan ücretsiz şekilde faydalanabiliyorlar” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.