VARSAK’A MODERN ŞEHİR CADDESİ

Kepez Belediyesi, Varsak Ayanoğlu Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi’ni asfalt ve peyzaj çalışmasıyla modern bir görünüme kavuşturdu. 

10 Temmuz 2023
VARSAK’A MODERN ŞEHİR CADDESİ

 Kepez Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde başlattığı yenileme çalışmasını tamamladı. Caddede son olarak şerit çizgileri ile bordür taşlarının boyanması ve trafik bilgilendirme levhalarının konulması işleri yapıldı.
Yavuz Sultan Selim Caddesi, yenilenen sıcak asfaltı, refüj peyzajı, şerit çizgileri ile iletim hatları yer altına alınan aydınlatma direkleriyle modern bir şehir yolu görünümüne kavuşturuldu.

 Yenileme çalışması, genişliği 30 metre, uzunluğu 1200 metre olan caddenin, Fatih Terim Caddesi ile Ahmet Çeşme Caddesi arasında kalan ve altyapısı tamamlanan 600 metrelik bölümünde gerçekleştirildi.

CADDENİN ALT VE ÜST YAPISI YENİLENDİ

Fen İşleri Müdürlüğü, düzenleme kapsamında iş makineleriyle caddenin sathi asfaltını kaldırdı. Daha sonra zemin tesviyesi yapılan yola, filler malzemesi serilerek, sıkıştırıldı. Bu çalışmayla yol, sıcak asfalt serilmesine hazır hale getirildi. Finişer makinesiyle,  caddeye 8 santimetre kalınlığında sıcak asfalt serildi. Toplam 16 bin metrekare alan büyüklüğündeki yolun zemininin konforlu ve güvenli hale getirmek için 3 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Şerit çizgileri ile bordür taşlarının boyanması ve trafik bilgilendirme levhalarının konulmasıyla caddedeki fen işleri çalışması tamamlandı.

KEPEZ ÇEVRECİ YOLLAR İNŞA EDİYOR

Fen İşleri Müdürlüğü, Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde yaya trafiğini parke kaldırım çalışmasıyla güvenli hale getirecek. Kaldırım çalışmasının önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor. 
Yavuz Sultan Selim Caddesi’nde,  aydınlatma direklerinin iletim hatları yer altına alınırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü refüjde peyzaj çalışması gerçekleştirdi.  Ağaç dikilen refüje, çim ekimi yapıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.