Valilikten sel ve su baskınlarına karşı uyarı geldi

“Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren denizlerde fırtınayla birlikte etkisini artıracağı tahmin ediliyor." 

10 Temmuz 2023
Valilikten sel ve su baskınlarına karşı uyarı geldi

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak olan sağanak yağışa karşı gerekli tedbirlerin alındığı belirtilerek vatandaşlar da uyarıldı.

Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada, “Beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, sabah saatlerinden itibaren denizlerde fırtınayla birlikte etkisini artıracağı tahmin ediliyor.Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre AFAD Kriz Merkezi’nde gerekli değerlendirmeler yapılarak, yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı alınacak önlemler belirlenerek, gerekli koordinasyonlar sağlanmaktadır.

Can ve mal güvenliği açısından alınan tüm önlemlerin etkili olabilmesi için vatandaşlarımızın da yapılan uyarılara dikkat etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

 

ASKININA KARŞI TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE İÇİN DESTEK VERİLECEK

Vatandaşların su baskınlarına maruz kalınabilecek bodrum katlarından ve dere yataklarından emniyetli bölgelere gitmeleri konusunda da yapılan uyarıda, “Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, sele ve su baskınlarına maruz kalabilecek binaların bodrum katlarında yaşayanların uyarı bitene kadar daha emniyetli bölgelere gitmeleri uygun olacaktır.

Gidecek yeri olmayanlar, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak geçici konaklama temini için yardım talep edebilirler.

Bu hususta kendilerine gerekli yardım sağlanacaktır. Deniz kenarlarında, dere yataklarında, düz alanlarda ve vadi eteklerinde çadır, kamp, karavan vb. gibi geçici konaklama yapıyorsanız öncelikle evlerinize, bu mümkün değilse daha emniyetli konaklama alanlarına gidiniz.

Selin ve taşkının kullanabileceği ark, hendek, çukur ve vadi gibi yerlerden uzak durunuz. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerden geçmeye çalışmayınız” denildi.

 

 

Kaynak: İHA

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.