Cumhur Başkanı Erdoğan yeni dönemin kapılarını açıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomatik ajandasına göz attı ve Akdeniz'de yeni bir dönemin başladığını yazdı. 

08 Temmuz 2023
Cumhur Başkanı Erdoğan yeni dönemin kapılarını açıyor

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip eden Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomatik ajandasına göz attı ve Akdeniz'de yeni bir dönemin başladığını yazdı.

11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek NATO zirvesi, son günlerin en önemli gündem maddelerinden biri. Kritik zirveye 3 gün kala Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun diplomatik gündemini ele aldı.

Yunan basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vilnius zirvesinde ve öncesinde birçok diplomatik cephesi var. Bunlardan en önemlisi İsveç'in NATO üyeliği.

Erdoğan'ın İskandinav ülkesinin NATO üyeliğine onay verip vermeyeceği hala büyük bir merak konusu. Liberal gazetesi İsveç'in başvurusunun üzerinden 14 ay geçmesine rağmen görüşmelerin devam ettiğini belirtti ve İsveç'in üyeliğinin F-16 süreci ile bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Vilnius zirvesindeki bir diğer gündem maddesi Erdoğan-Miçotakis görüşmesi. İki liderin çarşamba günü oturumunda verilen arada öğle saatlerinde görüşmeleri bekleniyor. Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da yer alacak.

Yunan medyasına göre iki lider arasındaki görüşme iyi giderse, makul bir süre içinde Yunanistan ile Türkiye arasında istikşafi temaslar başlayabilir. 

AKDENİZ'DE YENİ DÖNEM

Yunanistan, 28 Mayıs seçimlerini geride bırakan Türkiye'deki yeni dönemi yakından takip ediyor.

In.gr Haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü döneminde Akdeniz'de yeni dengeler kuracağını belirttiği analizinde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaretle Ankara-Kahire ile ilişkilerinin normalleşeceğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında olası bir görüşmenin dikkat çekeceğini vurgulayan yazar, Erdoğan'ın kritik NATO zirvesi sonrası Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştireceğini ve iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanacağını belirtti.

Yazara göre Erdoğan'ın Suudi Arabistan ve Katar’a yapacağı ziyaretler de dikkat çekiyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.