İsrail ordusu Batı Şeria Cenin'de Hastaneye Saldırdı

" İsrail ordusu Halil Süleyman Devlet Hastanesi'ni göz yaşartıcı gazla hedef aldı." 

04 Temmuz 2023
İsrail ordusu Batı Şeria Cenin'de Hastaneye Saldırdı

İsrail ordusu Batı Şeria'nın Cenin kentindeki bir hastaneye göz yaşartıcı gaz attı, gazdan etkilenenler panikle kaçıştı.

İsrail'in iki gündür devam eden saldırılarında can kaybı ise 10’a yükseldi.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentindeki kuşatması ikinci gününde devam ediyor. İsrail ordusu, kentteki Halil Süleyman Devlet Hastanesi'ni göz yaşartıcı gazla hedef aldı.

Amatör kameralara yansıyan anlarda hastanenin bahçesine göz yaşartıcı gaz kapsülleri atıldığı, çevredekilerin panikle kaçıştığı görüldü. Onlarca kişinin gazdan etkilendiği aktarıldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin "terörle mücadele operasyonu" kapsamında Cenin'de faaliyetlerini sürdürdüğü aktarıldı. Şimdiye kadar 120 şüphelinin gözaltına alındığını, 300 "silahlı militanın" hala Cenin'de saklandığına inanıldığı belirtildi.

Cenin Mülteci Kampı’nda patlayıcı cihazları depolamak için kullanılan bir kuyu bulunduğu ve etkisiz hale getirildiği, "bölgedeki terör örgütlerine ait iki operasyon odasının" da dağıtıldığı aktarıldı. Ayrıca Cenin’de askeri teçhizat ve silahlar da bulunduğu kaydedildi.

ÖLÜ SAYISI 10'A YÜKSELDİ

İsrail'in dün başlattığı saldırı ve kuşatmasının bilançosu da artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklamaya göre Cenin şehri ve Cenin Mülteci Kampındaki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükselirken, 20'si ağır olmak üzere 100 kişi yaralandı.

 

 

KAYNAK İHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.