AVUKAT ARA BULUCU YILDIZ ÖZKAN'IN KALEMİNDEN BASİT DOLANDIRICILIK

 

06 Mayıs 2023
AVUKAT ARA BULUCU YILDIZ ÖZKAN'IN KALEMİNDEN  BASİT DOLANDIRICILIK

Basit dolandırıcılık suçu cezası TCK 157/1 maddesinde belirtilmiştir. Buna göre; “Hileli davranışlar ile bir kimseyi aldatarak, onun ya da bir başkasının zararına olarak, kendisine ya da bir başkasına yarar sağlayan kişi; bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası” ile cezalandırılır.

Dolandırıcılık Suçu Uzlaşma Kapsamında mı?

Uzlaşma hükümleri 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda düzenlenmiş bir uygulamadır. Şikâyete bağlı suçlar aynı zamanda uzlaşmaya da tabidir. Ayrıca Ceza Muhakemesi Kanunun 253. Maddesinde belirtilen suçlar içinde uzlaşma hükümleri uygulanmaktadır. TCK 157. maddesinde düzenlenmiş basit dolandırıcılık suçu uzlaşma kapsamında olan suçlardandır. Ancak TCK 158.maddesinde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık suçu için uzlaşma hükümlerinin uygulanması mümkün değildir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.