MURATPAŞA İFTARLARI DEVAM EDİYOR

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin mahalle iftarlarında, Yeşildere ve Gebizli mahalleleri bir araya geldi. 

30 Mart 2023
MURATPAŞA İFTARLARI DEVAM EDİYOR

Muratpaşa Belediyesi’nin mahalle iftarları devam ediyor. Muratpaşa iftarlarında bu kez Yeşildere ve Gebizli sakinleri bir araya geldi. Yeşildere Mahallesi’nde düzenlenen iftara Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın eşi Ümran Uysal katıldı.

İftar için saatler öncesinden mahalle sakinleri için masalar kuruldu, örtüler serildi, sandalyeler tek tek yerleştirildi. Belediyenin aş evinde pişen yemeklerin de getirilmesiyle tüm hazırlıklar tamamlandı. Ezanın okunmasıyla birlikte Muratpaşa’nın iftar sofrasında oruçlar dualarla açıldı.

YEŞİLDERE’DE DEĞİŞİM

Belediyenin iftar düzenlendiği Yeşildere ya da bilinen adıyla Zeytinköy, uzun yıllar yoksulluk ve suçla mücadele edilen bir bölge olarak hafızalarda yer aldı. 2010’lu yıllarda nüfusu hızla eriyen mahalle, Muratpaşa Belediyesi’nin çalışmalarıyla gündelik yaşamının bir parçası haline gelmeye başladı. 2022’de nüfus yeniden 5 binin üzerine çıkan mahallede Muratpaşa Belediyesi önemli bir adımı Mart 2015’te attı. 22 ayrı parselde 15 bin 640 metrekarelik taşınmaz belediyece ihale edildi. İhalede tanınan 4 aylık ödeme süresiyle mahalleli, doğup büyüdüğü evleri alabildi. 2018 Ağustos’unda ise mahallede 190 bin metrekare alana ilişkin imar plan çalışması tamamlandı. Çalışmaların ardından Şubat 2019’da mahalleliye tapularını dağıttı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.