DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA SİYAH BALON UÇURDULAR

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bugün sayıları 5’e ulaşan Yaşlı Evleri üyeleri, Türkiye’yi sarsan deprem felaketinde hayatını kaybedenleri gökyüzüne bıraktıkları siyah balonlarla andı. 

23 Mart 2023
DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA SİYAH BALON UÇURDULAR

 Muratpaşa Belediyesi’nin Yaşlı Evleri üyeleri, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nda Falez-2 Park’ta bulunan Yaşlı Evi’nde özel bir etkinlik için bir araya geldi. Sabah saatlerinde özel bir eğitim kurumundan öğrenciler, Yaşlı Evi’ni ziyaret edip kıdemli kent sakinlerine hafta dolayısıyla çiçek verdi.

 Hem kendilerini ziyaretlerine gelen çocuklar hem de kendi aralarında sohbet eden kıdemli kent sakinleri, günün ilerleyen saatlerinde ise 6 Şubat’ta yaşanan ve Türkiye’yi sarsan ikiz deprem felaketinde hayatını kaybedenleri gökyüzün bıraktıkları siyah balonlarla andı. Kendisi de Düzce depremini yaşamış olan 62 yaşındaki Kadir Kaşıkçı, bu tip etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtirken 66 yaşındaki Medine Gülay ise çok duygulandığını söyledi.   

YAŞLI EVİ NEDİR?

 Muratpaşa Belediyesi’nin 60 yaş ve üstü kıdemli kent sakinlerine yönelik çalışmaları, 2014’te başladı. 1 Ekim 2014 Dünya Yaşlılar Günü'nde Falez 2 Park’ta, ilk yaşlı evi açıldı. Bunu sırasıyla Fener, Soğuksu, Kızılsaray mahallelerindeki yaşlı evleri izledi. Sosyal hizmet uzmanları ve gerontologların görev aldığı ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın “Kendimize has sorunlarımızdan ortaya çıkmış kendimize has bir çözümdür” diye anlattığı yaşlı evlerinin 5’incisi ise Konuksever Mahallesi’nde geçen yıl açıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.