KÜÇÜKKÖY’E 8 TONLUK SÜT TANKI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, süt tankı ihtiyacı olan Korkuteli’nin Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlığı’na 4’er ton kapasiteli 2 adet süt tankı desteği verdi. Köylü, sütünü daha şartlarda muhafaza etme imkanına kavuştu. 

15 Mart 2023
KÜÇÜKKÖY’E 8 TONLUK SÜT TANKI

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da tarımsal alanda çiftçinin kalkınması için birçok destek ve projelerin yanı sıra, Halk Süt Projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz verdiği süt ürünlerini en iyi şartlarda ulaştırmak için kooperatiflere son teknoloji süt tankları teslim ediyor. Çiğ sütün sağımından sonra besin değerini yitirmemesi ve gerekli olan soğuk zincirin en uygun şartlarda sağlanması için verilen süt tankı desteği besicilerin yüzünü güldürüyor. Son olarak Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı tarafından Korkuteli Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlığı’na 4’er ton kapasiteli 2 adet süt tankı teslim edildi. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Küçükköy Mahalle Muhtarı Eyüp Çetmi, Başkan Muhittin Böcek’ten talep ettikleri süt tanklarının gönderilmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Muhtarlar toplantısında Başkan Muhittin Böcek’e 10 tondan fazla bir süt kapasitemiz olduğunu ancak süt tankı sıkıntısı çektiğimizi ilettik. Başkanımız, toplantıda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanına hemen orada Küçükköy’e 2 tane süt tankı gönderilmesi talimatı verdi. Akabinde süt tanlarımız kuruldu. Başkan Muhittin Böcek’e şahsım ve köylülerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

SÜTLERİMİZİ İYİ FİYATA PAZARLAMA ŞANSI BULDUK

Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nizam Yörük, yeni kurulan süt tanklarıyla piyasada daha rahat rekabet şansılarının olduklarını söyledi. Yörük, “ Daha önce kooperatife ait süt tanklarımız yoktu. Köylümüzden topladığımız sütleri firmalardan kiraladığımız süt tanklarında muhafaza edip yine kiraladığımız firmalara satmak zorundaydık. Tank ihtiyaçlarımızı Büyükşehir Belediyesi karşılayarak bize büyük bir iyilik yaptı. Sütlerimizi kendi tanklarımızda soğutarak sanayi firmalarına ezilmeden, köylümüzü de ezdirmeden daha iyi pazarlama şansımız oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.