GÜMÜŞYAKA, HACIYUSUFLAR, MACUN , DEREKÖY GRUP BAĞLANTI YOLUNDA STABİLİZE ÇALIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Gümüşyaka Mahallesi’ni Hacıyusuflar Mahallesi’ne Bağlayan yayla yolunda stabilize çalışmalarını sürdürüyor. Yenilenecek yol bölge mahallelerine ulaşımı yarım saat kısaltacak. 

05 Kasım 2022
GÜMÜŞYAKA, HACIYUSUFLAR, MACUN , DEREKÖY  GRUP BAĞLANTI YOLUNDA STABİLİZE ÇALIŞMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Elmalı, Hacıyusuflar Mahallesini Gümüşyaka Mahallesi’ne bağlayan Eren yayla yolu olarak bilinen 10 kilometrelik yolda genişletme, onarım ve alt yapı çalışması yapıyor. Özellikle hayvancılıkla uğraşan ve yaz aylarında yaylaya çıkan vatandaşların sıklıkla kullandığı, engebeli eski yolda sürdürülen çalışmalarıyla bölge halkı daha güvenli bir ulaşım sağlayacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Dereköy, Yörenler, Macun ve Hacıyusuflar mahallesi Eren yayla yolunu kullanarak Elmalı Korkuteli karayoluna daha kısa mesafede ulaşım sağlayabilecek.

BAŞKAN BÖCEK TALİMAT VERDİ

Çalışmaları yerinde izleyen Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, bölge halkı için son derece önemli olan grup yolunda gerçekleştirilen çalışmalar için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Yolun çok dar ve engebeli bir yol olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Özellikle kış aylarında kar ve yağışlarda kullanılamayacak hale gelen bir yoldu. Yolumuzla ilgili yaşanan sıkıntılarımızı Muhittin Başkanımıza iletir iletmez hemen çalışmaları başlattı. 10 km’lik Hacıyusuflar ile Gümüşyaka mahallemizi bağlayacak yolumuzda ekiplerimiz hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu yıl altyapısı tamamlanacak çalışmaların ardından önümüzdeki yıl asfaltlaması yapılacak. Bölgeye ulaşımı da son derece kısaltacak olan grup yolumuzu daha güvenli ve konforlu bir hale kavuşturacak olan Başkanımıza bölge halkım adına teşekkürlerimi sunuyorum. “Ben sen yok biz birlikte yaparız” diyerek başkanımızla çalışmalarımıza dur durak vermeden devam edeceğiz” dedi.

YOL ÇALIŞMASI ÇOBANLARI SEVİNDİRDİ

Bölge sakinlerinden Ferit Takak da Hacıyusuflar Mahallesi’nde otuz yıldır çobanlık yaptığını belirterek, yolun yapılmasının özellikle hayvancılık yapanlar için çok önemli olduğunu söyledi. Takak, “Bu yayla yolumuz ben bildim bileli taşlık, sadece eşeklerle, traktör ve motorla rahatça kullanılabilecek bir yoldu. Yaz aylarında hayvancılık yapanlar çok kullanıyor. Kış aylarında kardan çamurdan ulaşımın zor olduğu bir yol. Bu yolu yaptıranlardan Allah razı olsun. Yolumuz Antalya’ya daha da kısalacak. Başkanımız Muhittin Böcek’e canı gönülden teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.