BİLİM MERKEZİ’NDE 10 KASIM’A ÖZEL ATÖLYE

Antalya Bilim Merkezi’nin ahşap tasarım atölyesine 10 Kasım’da katılacak öğrenciler, çeşitli endüstriyel makinelerin minyatürlerini kullanarak minyatür Anıtkabir ve çarkı ile dönen bayrak yapacak. 

04 Kasım 2022
BİLİM MERKEZİ’NDE 10 KASIM’A ÖZEL ATÖLYE

Özel günlerde çocuklara bilimi sevdirecek özel atölye çalışmaları sunan Antalya Bilim Merkezi’nin ahşap tasarım atölyesi, katılımcılara minyatür Anıtkabir ve kaidesi içindeki çarkıyla dönen Türk Bayrağı yapımını uygulamalı olarak gösterecek. Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nde 2022 mezunu olan atölye eğitmeni Hüseyin Tevfik Özdemir, AR-GE bölümünde yaptığı çalışmaların ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne özel proje geliştirdi.

ARABA, OYUNCAK ÜRETİYORLAR

Manyetik alanda ve elektrik enerjisi ile çalışan arabalar, dişli çark sistemleri, ışıklı oyuncaklar, bal kaşığı yapımı gibi çeşitli dersler veren Özdemir, öğrencilerin sevip eğlenecekleri çalışmalar üretiyor. Talep eden öğrencilere zihinlerinde canlandırdıklarını üretme gücünü gösterebilecekleri küçük ölçekli CNC makinesi, 3 boyutlu yazıcı ve 3 boyutlu kalemler, testere, torna cihazlarını sunan atölye, bu cihazlar sayesinde çocuklara tasarım odaklı düşünebilmelerini sağlıyor.

TASARIMI ÖĞRENCİLERLE YAPTI

Sınırlı sayıda öğrenci kabul edebilecekleri 10 Kasım’da yapacakları ürünlerin tasarımını önceki dönemlerdeki öğrencileri ile birlikte yaptığını anlatan Özdemir, “Piyasada ya da fabrikalarda olan cihazların minyatürleriyle tasarım odaklı düşünmelerinin önünü açıyoruz. Minyatür Anıtkabir’in üzerindeki Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi gibi metinler, Ata’nın portresi ve imzası, 2 boyutlu programlarla çizimlendirildi. Böyle güzel ve önemli günlerde çocuklara bilime sevdirecek buna benzer çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.