KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

28 Ekim 2022
KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ’NÜN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Değerli Hemşehrilerim;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ En Büyük Eserim ” dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yılını yaşamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Cumhuriyet, tarih boyunca esaret görmemiş, esir edilemez, onurlu mazlum bir halkın yeniden ayağa kalkışı, küllerinden yeniden doğuşunun adı ve Türk Milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de milli tarihimizin kaydettiği en büyük mücadelelerden biridir.

Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Vatanımızı talan için Anadolu'ya koşanlar, milletin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında yaşadıkları hezimeti, 15 Temmuzda da olduğu gibi bundan sonrada yediden yetmişe kenetlenen, tek yürek, tek yumruk olan milletimizin birlik ve beraberliği karşısında her zaman yaşayacaklardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin her alanda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması amacıyla  Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” diyerek gelecek kuşaklara emanet etmiştir.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bizlere bu yüce vatanı emanet edenlere layık olabilmek için, Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak adına aldığımız görevi yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyor; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

  Hakan TÜTÜNCÜ

  Kepez Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.