ANTALYA-NÜRNBERG KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİN 25. YILINI KUTLUYOR

Kardeşlik için ağaç dikildi, sergi açılışı yapıldı 

03 Ekim 2022
ANTALYA-NÜRNBERG KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİN 25. YILINI KUTLUYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya- Nürnberg kardeş şehir ilişkilerinin 25. yılı kutlamaları kapsamında Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König başkanlığındaki Nürnberg heyetini ağırladı. Kardeşlik için ağaç dikilirken, belediye fuayesinde ‘Nürnberg-Antalya 25 Yıl’ fotoğraf sergisi açıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Nürnberg kardeş şehir ilişkilerinin 25. Yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König başkanlığındaki bir heyet Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Antalya’ya geldi. Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, CSU Meclis Üyesi ve meclis grup lideri Andreas Krieglstein, SPD Partisi Belediye meclisi üyesi Christine Kayser, Yeşiller Partisi Meclis Üyesi Cengiz Şahin, FDP Partisi Belediye Meclisi Üyesi Ümit Sormaz, Antalya Nürnberg Kardeş Şehir Derneği IN:SAN Dernek Başkanı Rıza Özlek, Nürnberg Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Christine Schüssler, Nürnberg Protokol Dairesi Başkanı Christoph Böhmer, Nürnberg Dış İlişkiler Antalya Sorumlusu Stephanie Wimmer, müzisyenler Anne-Sophie Bodenkamp ve Myriam Geßendorfer’dan oluşan heyet ilk olarak, Karaalioğlu Parkı’na fidan dikimi gerçekleştirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz ve Büyükşehir izcilerinin de katıldığı etkinlikte kardeşliğin 25 yılı nedeniyle 25 ağaç dikildi. 

BAŞKAN BÖCEK YEMEK VERDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve konuk heyet onuruna akşam yemeği verdi. Konuk heyeti Antalya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Böcek “Hoş geldiniz. Antalya-Nürnberg kardeşliğinin 25. yılı kutlu olsun.  Çeyrek asırlık dostluğun, kardeşliğin daha uzun yıllar sürmesini diliyorum. Antalya ve Nürnberg bu süreçte kültürel, eğitim ve sosyal alanda önemli ilişkiler kurdu. Antalya ve Nürnberg için yeşil alanları artırmamız gerek. Bu bağlamda bugün ağaç dikimi yaptık. Çocuklarımıza sürdürülebilir bir dünya bırakmak için bu alanlarda çalışmalar yapmamız gerekiyor” dedi. 

25. YIL FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König ve beraberindeki heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, belediye yönetimi ve eski Antalya Büyükşehir Belediyes Başkanı Mustafa Akaydın tarafından karşılanan heyet, Büyükşehir Belediyesi fuayesindeki ‘Nürnberg-Antalya 25 Yıl’ fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergi açılışı sonunda Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Başkan Vekili Büşra Özdemir’e  Nürnbergli bir fotoğraf sanatçısının Nürnberg şehrini gösteren özel bir fotoğraf hediye etti. 

ÇOK GÜZEL BİR HEYET GEZİSİ OLDU

Sergi açılışında konuşan Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, 2 Ekim 1997 yılında Kardeşliğin imzasının atıldığını ve kardeşlik içinde 25 yılın dolduğunu ifade etti. König, “Nürnberg’in en büyük özelliklerinden birisi çok sayıda Türk vatandaşı var. Ben onları her zaman Nürnbergliler olarak tabir ediyorum. Sergide yer alan fotoğrafların çok kıymetli şeyler olduğunu düşünüyorum hepimizde geçmişe yönelik güzel duygular uyandırdı. Çok güzel bir heyet gezisiydi çok başarılı geçti bizim açımızdan. Ev sahipliğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇEYREK ASIRLIK KARDEŞLİĞİMİZ UZUN YILLAR SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kardeşliğimizin, daha ilk yıllarında Nürnberg 3 vagondan oluşan şimdiki adıyla Nostalji tramvayı olarak nitelediğimiz tramvayı hediye etmiştir. Nürnberg’in bu anlamlı hediyesi yıllardır, Konyaaltı plajından falezler boyunca süzülerek şehrimizin görülmeye değer birçok noktasından geçmekte hem yerli halk hem de turistler için vazgeçilmez bir ulaşım aracı olmaktadır. Eğitim, spor, kültür ve sanat olmak üzere daha birçok konuda bağlarımızı güçlendiren sayısız etkinliklerimiz uzun yıllar süren kardeşlik öykümüzün bir parçasıdır. 25 yıl kutlamalarımız kapsamında bir birinden özel hatıraların yer aldığı bir fotoğraf sergisi hazırdık. Çeyrek asırlık kardeşliğimizin daha nice uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

ANLAMLI BİR HEDİYE OLDU

Fotoğraf sergisi açılışının ardından Büyükşehir Belediye bahçesine barışın ve kardeşliğin simgesi zeytin ağacı dikildi. Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Almanya’nın bayram gününde barışın ve kardeşliğin simgesi Zeytin Ağacının seçilmesinden dolayı çok memnun olduğunu ifade etti. Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ve Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König kendi elleriyle ağacı dikerek can suyunu verdi. Tüm heyet Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 



 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.