SEYHAN SOYLU'NUN KANSER İLE MÜCADELESİ

Seyhan Soylu Kemoterapi gören Kanser hastalarına destek vermek için saçlarını eşi Ata Çağlayan’a kazıttı. Geçtiğimiz günlerde eski arkadaşı sosyetik güzel Billur Kalkavan’ın kanser hastalığına yakalanmasından büyük üzüntü duyan ünlü Televizyoncu Bayramda da yine eski bir Öğretmen arkadaşının kendisine ziyarete geldiğinde Kanser hastalığına yakalanıp saçlarını tedavi sonucu kaybettiğini öğrenince göz yaşlarına boğuldu. 

14 Temmuz 2022
SEYHAN SOYLU'NUN KANSER İLE MÜCADELESİ

Yakın tarihte Annesini de Kanser hastalığından kaybeden Soylu ani bir karar le Sosyal medyada takipçilerine hitaben ‘’ Bu illet belki sizi şimdilik es geçti, Fakat bu çağın iletti Kanser birgün kapınızı size olmasa bile Annenize, Babanıza, Yavrunuza, eşinize veya bir yakın dostunuza kendisine esir alabilir. Ben Annemi bu illet hastalıktan kaybettim. Sevgili eski arkadaşım Billur’da, eski çocukluk arkadaşım öğretmen arkadaşımda bu hastalığın pençesinden İNŞALLAH kurtulacaklar. Bakın bugünde Ceylan’ın ablası eski arkadaşım Nalan Avcı ‘da bugün aynı hastalıktan vefat etti. Sizden rica ediyorum. Onların bu zorlu savaşında her biri fransız kahraman jandark gibi savaşmakta onların yanında olmalıyız. Onlara moral, sevgi, ilgiyi en yoğun vereceğimiz an bu zaman. Saçlarını kaybetmek zorundalar hele ki kadınlar için bu daha zorlu bir süreç ve saç bir kadının güzelliğini tamamlayan en büyük unsur. daha Lütfen onları hiç üzmeyelim ve destek verelim. Ben canlı yayında başta Billur, Öğretmen kardeşime olmak üzere tüm kanser hastalarına moral olması için bu fani dünyadaki görsel güzelliğimden vaz geçip saçlarımı sıfıra vurmak ve dazlak yapmaya karar verdim ‘’ diyerek eşi Ata Çağlayan ‘dan ‘’ Senden rica etsem bu farkındalık için bana destek verir misin? ‘’ deyince Ata Çağlayan ; Ben seni her halinle seviyorum ve yaptığın bu olayı da vicdani ve ahlaki değerli buldum. İyiki seni sevmişim ‘’ diyerek eşi Seyhan Soylu ‘nun Kanser hastaları için farkındalık eylemine saçlarını makine ile keserek destek verdi.

Seyhan Soylu sosyal medyasında başka bir paylaşımında da yazdığı yazıda üzüntülerini dile getirdi.

İşte Soylu’nun paylaşımı;

 

 KANSER TEDAVİSİ GÖREN 2 DOSTTUM Billur Kalkavan ve bir öğretmen arkadaşım ikisi de bu illet hastalıkla savaşıyorlar. İNŞALLAH ikisi de yenecekler.

- Ben rahmetli Anemide kanser hastalığından bugünde eski Arkadaşım Ceylan’ın ablası Nalan Avcı ‘yı kaybettik..
Anacığımı Kaybetmeden önce RABBİM bize tam 7 yıl anamızı hediye etti Annem yaşından 78 yaşındaydı . Işık oldu..
Birkaç gün sonrada seneyi devriyesi.

 

FARKINDA OLALIM…

- Bu arada Dünya da Kanserin 100'den fazla türü vardır. İnsan vücudunu oluşturan hücrelerin mutasyona uğrayıp aşırı çoğalması ile başlayan bu süreç sonunda kanserli hücreler dokulara zarar vermeye başlar.

- Rahmeti Annem Doktorları genç olup ve sigarayı bırakmış olsaydı, Annemin çok daha uzun yasabileceğini söylemişlerdi.
Annem tam bir Arnavut kadını olduğundan dolayı inadım inat bir kadındı.

Bıraktırmadık Anneme sigarayı.
O sigarayı bırakamadı, Amma sigara onu bıraktı.

- Bugün bir telefon geldi. Telefonda çocukluk arkadaşım vardı.
Sana yakınım ‘’ Esenyurttayım seni görmek istiyorum dediğinde ben durumunu bilmiyordum. “ Bende arkadaşıma ‘’  Basımla gel tabiisi bende çok özledim “ dedim.


Öğretmen Arkadaşım zili çaldı. Kapıyı bizzat ben açmak istedim. İçeri girdi. Çok kilo vermişti, Ben önce benim gibi oda zayıflamak için mide ameliyatı oldu zannettim. Dik durmaya çalışmasına rağmen kafasındaki şapkayı önce çıkarmak istemedi.
- Yaklaşık 90 kg’dan fazla olan hatun zayıflamış karşımda 45 - 50 kg kalmış. Kemoterapi görmüş saçlarıyla duruyordu.

- Çıkardığında gözleri dolu -dolu oldu.
O Billur kadar güçlü bir psikolojiye sahip değildi.

- Bende kendisine dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

Kendisine “ Üzülme kökü sende be canım “ dediğim de.
Seyhanim öyle deme insan utanıyor. Nir kadının salı güzelliği, havası, eşim dostuma laf anlatamıyorum. Her seferinde anlatırken üzülüyor canım açıyor. “ dedi.

- Ona çok şık 2 peruk hediye ettim.

Çokta yakıştı.
Sarıldık. İkisinin de bu savaşı kazanacağına eminim. Kanser güçsüz insanları yener.

- Geçtiğimiz günlerde de yine gençlik arkadaşım Billur Kalkavan ‘nın da hastalığına çok üzüldüm. Bugünde Ceylan’ın ablası çok sevdiğim eski bir dost Nalan Avcı hakkın rahmetine bu illette yenilmiş. .

- Sonra aynı duyguyu yasamak 2 eski dosttum ve ülkemizdeki 800.000 diğer kanser hastalarına destek farkındalık yaratmak içim eşim Ata Çağlayan‘ dan saçımı kesmesini istedim.

Onlar bu illeti yemesinde, Giden saç olsun. 800.001 siz olabilirsiniz. Siz değilseniz en yakınınıza musallat olabilir. Bu yüzden hassasiyetinizi ve hoş görünüzü hastalarımıza maksimum kullanmanızı rica ediyorum.


Tüm kanser hastalarına ALLAH ‘tan şifa diliyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.