Dünya Türkleri Derneği'nin paylaşımı Dünya gündemine bomba gibi düştü

 

21 Haziran 2022
Dünya Türkleri Derneği'nin paylaşımı Dünya gündemine bomba gibi düştü

 

Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk, Twitter hesabından bir paylaşım yapmış ve Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethine atıfta bulunmuştu. 
Musk paylaşımında, yatağında uyumakta olan bir Bizans askeri "Did I lock the gate (Kapıyı kilitledim mi?)" derken çizilmiş. Resmin altında ise "Constantinople 1453" yazısı yer almıştı. 
Birçok takipçi Musk’ın paylaşımının ne anlama geldiğini anlayamazken, bazı tarihçi ve yorumcular da düşüncelerini açıklamıştı..
Bugün ise,  Musk’ın paylaşımına istinaden “ Dünya Türkleri” Derneği’nden, paylaşılan karikatüre  yine bir karikatürle iyonu yapılarak cevap geldi. 
Oya Canbazoğlu tarafından kurulan Dünya Türkleri Derneği’nin paylaşımında; önceki karikatürde çizildiği gibi yine yatakta uzanmış bir Bizans askeri yer alıyor ve bu sefer gördüğümüz askerin gözleri kapalı ve bir rüya görmekte... Gördüğü rüya ise İstanbul’un Bizanslılar tarafından feth ediliyor olması.. 
Dünya Türkleri Derneği’nin paylaşımından çıkan sonuç ise “ İstanbul’u ancak rüyanızda feth edersiniz” anlamına geliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.