BU TEKLİFİN AMACI BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ RAFA KALDIRMAK

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz Torba kanunla TBMM Başkanlığı’na sunulan internet medyası ve sosyal medya ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifini yazılı bir açıklama yaparak sert bir dille eleştirdi. 

28 Mayıs 2022
BU TEKLİFİN AMACI BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ RAFA KALDIRMAK

TBMM Başkanlığı’na sunulan internet medyası ve sosyal medya ile ilgili düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi ile sansürü meşrulaştırmak istiyorlar. Diye belirten İl başkanı cengiz, “Bu teklifle bilgi çarpıtma yanıltma ile mücadele etmek değil basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırarak demokrasiyi rafa kaldırmak istiyorlar.” Dedi.

BU TEKLİF BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ RAFA KALDIRMAKTIR

İl Başkanı Cengiz, “Bu teklif ile yeni suçun tanımı yapılıyor. Teklifte sunulan 29’ncu maddesiyle Türk Ceza Kanunu’na ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ başlıklı bir suç eklenerek üç yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Bu teklif basın ve ifade özgürlüğü açısından ciddi sakıncalar la doludur. Doğru haberin bile yargılatıldığı, sansür, otosansürün yaygınlaştığı bir dönemde belirsiz ifadelerle yeni suçlar üretmek, basın özgürlüğüne yeni darbe vuracak, yeni mağdurlar yaratacaktır. İktidarın muhalif siyasetçiler, gazeteciler ve sosyal medya kullanıcıları arasında bir cadı avı başlatmasına neden olacaktır. Bu nedenle basın ve ifade özgürlüğünü rafa kaldırmaktır.” Dedi.

BASIN KARTLARINDA KEYFİLİK ARTACAK

Cengiz, “Basın kartının verilmesi ve iptaline ilişkin hükümlerde, İletişim Başkanlığı’nın keyfiliğine yeni bir kanunla kılıf getirmektedir. Kanun teklifi başından sonuna keyfiliği artırmakta, İletişim Başkanlığı’nın güdümüne girmeyen bir avuç gazete ve yayın kuruluşuna nefes aldırmamak amacı gütmektedir. Bu teklifin Anayasa’ya aykırı hükümleri çıkarılmalı ve sarayın gölgesi silinmelidir.” dedi.

Cengiz son olarak; “Yeni kanun teklifleriyle gündemi değiştirip, Yokluğu, yoksulluğu, enflasyonu, hayat pahalılığı bu tip yeni yasaklarla unutturamayacaksınız. İnsanlarımız her geçen gün daha fakirleşiyor. Çünkü herkes 84 milyon son 4 yılda 4 kat daha fakirleşti. Mutfaklarda tencereler artık eskisi gibi kaynamıyor. Babalar çocuklarına harçlık veremiyor. Korkuyorlar, özgürlüklerden korkuyorlar, Gençlerden ( Z kuşağından ) korkuyorlar. Bu şekilde gündemi değiştiremezsiniz, ne yaparsanız yapın sandıkta gideceksiniz. Bu ülkede inadına demokrasi, inadına özgürlük, inadına hak, hukuk, adalet ya gelecek, ya gelecek. Kısa çöp uzun çöpten hakkını elbet alacak.” Diyerek sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.