MİLYONLARIN UMUDU ÜÇ FİDANLAR UNUTULMAYACAK

Türkiye’de sol hareketin öncülerinden olan ve 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına Muratpaşa Üç Fidan parkında düzenlendi. 

06 Mayıs 2022
MİLYONLARIN UMUDU ÜÇ FİDANLAR UNUTULMAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Bundan 50 yıl önce bugün Üç Fidanımız Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan, Hüseyin İnan'ı sonsuzluğa uğurladık. Onları asanlar, onların cellatları bugün tarih sahnesinden çoktan silindi. İsimlerini anan yok, yüzlerini hatırlayan yok. Denizler, Yusuflar, Hüseyinler ise milyonların kalbinde yaşamaya, milyonlara ışık olmaya, milyonlara umut olmaya devam ediyorlar. ”dedi.

6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Muratpaşa Üç Fidan parkında ‘ ÜÇ FİDAN’ anıtına karanfil bıraktılar.  Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’in konuşma yaptığı programa İl Yöneticileri, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İlçe Yöneticileri, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, İl kadın Kolları başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz konuşmasında şunları söyledi;

Onlar yeni doğan bir çocuğun isminde, serpilen filizde, açan çiçekte, göğün mavisinde, ırmakların akıntısında, memleketin her yerinde, meydanlarda, alanlarda, sokaklarda, sloganlarda, marşlarda, türkülerde yaşıyorlar diye belirten İl Başkanı Cengiz,

“Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın yolunda tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye için canlarını ortaya koyan, darağacına başları dimdik yürüyen, cellatlarına onur, haysiyet dersi veren Üç Fidanımızın cesareti, Üç Fidanımızın devrimci duruşu yolumuzu aydınlatıyor, mücadelemize güç veriyor. Deniz Gezmiş'in babasına yazdığı mektupta dediği gibi; "İnsanlar doğar, büyür, yaşar ve ölürler… Önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde, fazla şeyler yapabilmektir." Onlar bu kısacık ömürlerini Türkiye'nin bağımsızlığına adadılar, eşit, özgür, adil bir memleket özlemine adadılar, işçilere, köylülere, emekçilere, sömürüye zulme karşı boyun eğmeyen gençlere adadılar!” dedi.

Cengiz konuşmasının devamında; “Üç fidanımız başta olmak üzere demokrasi yolunda, bağımsızlık yolunda, aydınlık bir Türkiye yolunda hayatını kaybeden bütün devrimcilere, bütün yurtseverlere bin selam olsun! Emperyalizme, sömürüye, gericiliğe, karanlığa karşı direnenlere, "Ya İstiklal Ya Ölüm!" diyenlere bin selam olsun. Bin Selam Olsun Yusuf'a, Bin Selam Olsun Hüseyin'e, Bin Selam Olsun Deniz'e, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye, Yaşasın Onurlu Mücadelemiz!” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.