MANAVGAT’TA 23 NİSAN KUTLAMALARI MUHTEŞEM BAŞLADI

Manavgat Belediyesi’nin 3 gün sürecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, rengarenk görüntülerle başladı. Başkan Sözen’in de katıldığı etkinliklerin ilk gününde belediyeye bağlı eğitim kurumlarındaki 1000 öğrenci, araçlarla yaptıkları şehir turu sonrası sahne gösterileri sergileyerek 23 Nisan’ı kutladı. 

22 Nisan 2022
MANAVGAT’TA 23 NİSAN KUTLAMALARI MUHTEŞEM BAŞLADI

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in, çocuklar ve kent halkının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıldönümünü daha coşkulu bir şekilde kutlamaları amacıyla düzenlediği 3 günlük kutlama etkinlikleri rengarenk görüntülerle başladı.  Manavgat Belediyesi’ne bağlı eğitim kurumlarının organize ettiği kutlama programı kapsamında Çocuk ve Kültür Merkezi, Ilıca Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi, Side, Sarılar, Çolaklı ve Taşağıl Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören 900 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde çeşitli etkinlikler düzenledi.

Renkli etkinliklere Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen de katıldı.

 

RENGARENK ÇOCUKLAR

Sabah 9.30’da başlayan kutlama törenleri kapsamında öğrenciler, 8 otobüsle

marşlar eşliğinde şehir turu yaptı. Şehir turuna Başkan Sözen ve eşi Hatice Sözen de ellerinde bayraklarla katıldı. Daha sonra AKM önünde toplanan

çocuklar, kurulan sahnede şiir, dans ve halk oyunları gösterilerini kent halkına sergiledi. Kreş çocuklarının giysileri ise görülmeye değerdi. Mısırlı, Romalı, Afrikalı, Kırgızistan ve İspanyol kıyafetleri giyen öğrenciler, rengarenk görüntüleriyle adeta görsel şölen yarattı. Çocuklar, yetenekleri ve muhteşem danslarıyla bol bol alkış aldı.

 

BAŞKAN SÖZEN’DEN ANLAMLI KONUŞMA

Etkinliklerin ilk gününde bir konuşma yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Bu anlamlı günde, çocuklarımızla burada olmak, onlarla el ele yürümek beni son derece onurlandırdı, gururlandırdı. 23 Nisanların, 19 Mayısların, 29 Ekimlerin, 30 Ağustosların anlamı, bizim için son derece büyük.   23 Nisan 1920, ulus olma yolunda büyük bedeller ödemiş milletin gurur günüdür.

Özgürlüğün de, eşitliğin de, adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’ni kurarak, millet iradesinin tek çatı altında toplanmasını sağlamış ve çağdaş demokrasi yolunu açmıştır.

O tarihte yokluklar içinde kurulan Gazi Meclisimiz bir ulusun geleceğini belirleyen çok önemli kararların altına imza atmıştır. Bugün bu topraklarda özgür, bağımsız yaşıyorsak, 102 yıl önce açılan meclisimiz sayesindedir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu tarihi günü, ülkemizin geleceği ve aydınlık yarınlarının teminatı olan çocuklarımıza hediye etmesinin anlamı ise çok çok daha büyüktür. Sadece büyük bir lider, geleceği küçük kalplere emanet eder. Çocuklara bu önemli günü bayram ilan eden tek lider de Atatürk’tür. Çünkü ATATÜRK’ÜN gözünde çocuklar, milletimizin geleceğidir. Her çocuk, tertemiz hayalleri, pırıl pırıl fikirleriyle toplumların geleceğidir. Çocuklar, saf sevgi, masumiyet, neşe kaynağımız, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve sorumluluğumuzdur. Belediyelerin sorumlulukları halkın öncelikli ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra aynı zamanda da geleceğe ışık olacak gençlerin, çocukların yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Belediyemiz, kreşleriyle, etüd eğitim merkezleriyle, çocuk kültür merkezleriyle, engelli yaşam merkezleriyle, buralarda görev yapan uzman eğitim kadrosuyla, dev bir eğitim ordusunu kentimize kazandırmıştır. Manavgat Belediyesi eğitim kurumlarımızda 1000’i aşkın çocuğumuzun çağdaş, Atatürkçü, Cumhuriyet’e bağlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu büyük bir gururdur. Bu çocuklarımız, bugün yüreklerine ektiğimiz Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet’e olan bağlılıklarıyla büyüyecekler ve günü geldiğinde, geleceğin Türkiye’sinde sorumluluk alacaklar. Kimi Cumhurbaşkanı olacak, kimi bakan olacak, kimi vekil olacak, kimi belediye başkanı olacak ve ülkemizin refahı, özgürlüğümüz, huzurumuz için en doğru kararlara imza atacaktır. Buna inanıyoruz” dedi. Etkinlikler, daha sonra tüm grupların sahnede 10. Yıl Marşı söylemesiyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.