BÜYÜKŞEHİR’DEN İPEKBÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Alanya Alacami Mahallesi’nde dut fidanı dağıtıldı 

07 Nisan 2022
BÜYÜKŞEHİR’DEN İPEKBÖCEĞİ YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK

Antalya’da ipekböcekçiliği üretimini teşvik etmek ve var olan üretimi daha da artırmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Alanya Dim Alacami Mahallesi’nde vatandaşlara dut fidanı dağıttı. 

 

Alanya Dim Alacami Mahallesi sakinleri atalarından, babalarından kalan ipekböcekçiliği ile geçimini sağlamaya devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi de unutulmaya yüz tutan ipekböcekçiliğinin sürmesi için üreticiye destek oluyor. Bunun için dut çeliği üretim tesisi olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Koza Birlik ile işbirliği yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın en uzak mahallelerinden biri olan Dim Alacami’de dut fidanı dağıttı. 

DUT OLMAZSA OLMAZ

Uzun yıllardan bu yana ipekböceği yetiştiriciliği yapan mahalle halkı ipekböceğinin tek besin kaynağının dut yaprağı olduğunu belirterek fidanlar için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İpekböceği yetiştiricisi Havva Ersoy, “İyi ki dut fidanı geliyor. Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ederim. Onun sayesinde oluyor bu işler. Dut olmazsa olmaz” dedi. 

GENÇLERİ TEŞVİK ETMEK İÇİN ÖNEMLİ

Alacami Mahalle Muhtarı Kerim Teker de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettikleri dut fidanlarını kısa sürede temin edilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Teker, Alacami’de ipekböceği yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapıldığına dikkat çekerek, genç üreticileri de teşvik etmek için bu tür desteklerin önemli olduğunu vurguladı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtılan fidanlar daha sonra toprakla buluştu. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.