“VATANDAŞ İFTAR SOFRASI KURAMAYACAK HALDE”

Ramazan ayına girilirken yapılan temel gıda zamlarına ek olarak ev ve sanayi doğalgazına da büyük oranda zam yapılması tepkilere yol açtı. Bu faturayı da ne yazık ki halkın ödeyeceğini ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Vatandaş iftar sofrası kurmakta dahi zorlanacak haldeyken; özellikle sanayiye yapılan zamlar, iğneden ipliğe yeni zam furyasının habercisi” dedi 

02 Nisan 2022
“VATANDAŞ İFTAR SOFRASI KURAMAYACAK HALDE”

Mübarek üç aylardan en sonuncusu olan, manevi değerlerin en yoğun yaşandığı Ramazan ayı, bu yıl ‘zam’ gündemi ile başladı. Ramazan ayına girmeden önce et ve süt ürünlerine, buğday, şeker gibi temel gıda malzemelerine yapılan zamların ardından son olarak Ramazan’dan 1 gün önce konutlarda kullanılan doğalgaza % 35, Sanayide kullanılana % 50, Elektrik üretiminde kullanılana ise % 44.3 oranında zam yapılması; kamuoyunda AKP’ye iktidarına karşı büyük tepkilere neden oldu. Yapılan zamlara karşı AKP iktidarına sert eleştiriler yönelten ve gündemi değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Ramazan ayı için de iyi temennilerde bulundu. Vatandaşın iftar sofrası dahi kuramayacak halde olduğuna vurgu yapan Başkan Nuri Cengiz, “Mübarek Ramazan ayının ülkemize ve dünyaya barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum. Önceleri Ramazan ayının bir ruhu olur, manevi huzurun hissedildiği bir hava hakim olurdu. Geniş sofralar, büyük davetler, paylaşım olurdu. Bugünün AKP Türkiye’sinde bolluğa yalnızca vatandaşın omzuna yük bindirirlerken rastlıyor olsak da aydınlık ve müreffeh yarınlara olan inancımız, iktidar yürüyüşümüzle birlikte katlanarak devam etmekte” dedi.

“MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞÜN”

Yaptığı yazılı açıklamanın devamında enflasyon ve zamları değerlendiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Bari şu mübarek günde vatandaşın yakasından düşün!” şeklinde tepkisini dile getirdi. Başkan Cengiz, “Yeni yıla girerken sanayi elektriğine ve doğalgazına yapılan zammın tüketici enflasyonuna etkilerini dahi tam olarak görmüş değilken özellikle sanayi sektöründe yapılan zamların önü ardı kesilmeden devam ediyor. Marketten, pazardan eve eli boş dönen, 10 liralık kazanç için saatlerce kuyruk beklemek zorunda kalan millet, Ramazan ayına girerken mutfaktaki yangın yetmezmiş gibi; Ramazan’ın hemen öncesinde et, süt, buğday, şeker gibi temel gıda ürünlerine yüksek oranlarda zam geldi! Son olarak dün gece yarısı açıklanan tarifeye göre konutlarda kullanılan doğalgaza % 35, Sanayide kullanılana % 50, Elektrik üretiminde kullanılana ise % 44.3 oranında zam yapıldı! Bu da demek oluyor ki; iğneden ipliğe tüm ürünlere bir zam furyası daha bizi bekliyor! Vatandaş zaten gelenekleri, davetleri geçmiş; evdeki hane halkına iftar sofrası kuramayacak hale gelmiş vaziyette. Bari şu mübarek günlerde milletin yakasından düşün! Sanayi sektörüne yüklenen bu ağır bedellerin faturası da vatandaşa kesildiğinde ne yazık ki daha büyük zorluklara şahit olacağız” şeklinde konuştu.

YENİ EKONOMİK MODEL KÖTÜ GİDİŞİ HIZLANDIRDI

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomik modelin ilk 4 ayda verdiği sonucu eleştiren Başkan Nuri Cengiz, “Bir gecede bir avuç insanın servetine servet katan, Bakan Nebati’nin gözlerini parlatan Erdoğan’ın yeni ekonomik modeli, 4 ayda bahsedilenin tam aksi yönde ilerledi. Döviz kuru, enflasyon, cari açık, faizler, işsizlik… Hiçbiri azalmadığı gibi buhran artarak devam etmekte! Erdoğan, “Yeni ekonomi modeliyle, üretimi ve ihracatı destekleyeceğiz.” Demişti ancak değil yeni modelle, üreticiye neredeyse son 2 yıl içinde; 4 ayda bir avuç tefeciye verildiği kadar destek verilmedi. Yüksek enflasyon ve yapılan zamların sorumlusu; ne bazı AKP’lilerin saçmaladığı gibi bizleriz, ne de girdi maliyetlerini etiketine yansıtmak zorunda kalan üreticilerdir. Bugünkü ekonomik tablonun tek sorumlusu var, o da; ülkedeki tüm yetkiyi elinde barındıran partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır! Millet, "Asgari ücrete % 50 zam yaptık, en düşük emekli maaşını 2.500 TL yaptık" diye övünenlerin, dolar 8 liradan 18 liraya çıkıp, tekrar 14 liraya düştü diye sevinenlerin kendilerinden olmadığını biliyor ve sandıkta gerekeni yapacağı günü bekliyor! Hep söylediğimiz gibi çözüm seçimde, çare sandıkta!” şeklinde sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.