ANTALYA TABİP ODASI BASIN BİLDİRİSİ

Birlikte mücadele ederek kazanacağız 

18 Mart 2022
ANTALYA TABİP ODASI BASIN BİLDİRİSİ

Bu hafta içerisinde Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da G(ö)REV’deydik.  

Emeğimiz, haklarımız, sağlığımız ve geleceğimiz için “14-15 Mart’ta G(ö)REVdeyiz’’ çağrımıza uyarak ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Antalya’da da G(ö)REV eylemlerine katılan başta meslektaşlarımız olmak üzere diğer sağlık çalışanlarına ve bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkür ederiz

14-15 Mart’ta bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren bu sağlık politikalarına karşı emeğimiz, sağlığımız ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkacağımızı bir kez daha gösterdik.

Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler’’ diyerek bizi değersizleştirenlere karşı emeğimize, mesleğimize, geleceğimize hep birlikte bir kez daha sahip çıktık.

Yoğun katılım ile gerçekleşen eylemimiz gelecek için bizlere umut vermiştir. Örgütlü mücadelemizin sonunda haklı taleplerimizi de elde edeceğiz.

Şiddet üreten bu sağlık sistemine, emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, bizleri değersizleştiren anlayışlara karşı hekimlik değerlerinden gelen gücümüzle itiraz etmeye, mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü Biliyoruz: Sorunlarımızın çözümü ancak birlikte mücadelemizle olacaktır.

Neredeyse yüzde yüze yakın bir katılımla ve   iki gün boyunca azalmayan coşku hepimizin belleğinde önemli bir yer tuttu. Birçok ilki de hep birlikte yaşadık.

Örneğin Antalya’da bir ilk yaşandı. 14 Mart günü Medstar özel hastane çalışanları da eyleme katıldı.    Medstar Antalya Hastanesinden 25 hekim iş bırakarak Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma törenine de katıldı. Belki de ilk kez bir Özel Hastane hekim kadrosu sakınmadan, korkmadan seslerini duyurdu.

14-15 Mart eylemleri aynı zaman da bir dönüm noktası. Bu eylemin en göze çarpan sloganlarından biriside “Susmuyoruz, Korkmuyoruz, Hiçbir yere Gitmiyoruz” olduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” sözlerine hekimler bir kez daha hep birlikte yanıt verdi: “İnsan yaşamına adanmış mesleğimizden aldığımız yetkiyle bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yapıyoruz.  Sevgisiz, hürmetsiz, değerbilmez nice yöneticiler, nice krallar, nice sultanlar, nice padişahlar geçip gitti, biz hep kaldık. Mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bundan sonrada korkusuzca İyi Hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Buradaydık, buradayız ve hiçbir yere gitmiyoruz.” oldu.

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. En karanlık dönemlerden birisinde, en karanlık günlerin tam ortasındayız. Ülkemiz bir yangın yeri. Ama bu ilk karanlığımız değil, ilk kez geçmiyoruz karanlıklardan. Ve biliyoruz ki bu karanlık da ilelebet değil. Kara kıştan bahara doğru umutla yürüyoruz.

Ne Ülkemizden Ne Mesleğimizden Ne Hakkımız Olanı İstemekten Vazgeçeceğiz.

Emek Bizim Söz Bizim

Direne Direne Kazanacağız

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.