KEPEZ’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gelenekselleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergisi, 90 sanatçının 92 eseriyle Dokuma Modern Sanatlar Galerisi’nde açıldı. 

09 Mart 2022
KEPEZ’DE DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL SERGİ

Kepez Belediyesi’nin DokumaPark’ta kültür ve sanat etkinlikleri için hayata geçirdiği Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yine kapılarını özel bir sergiye araladı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin gelenekselleşen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergisi, Dokuma Modern Sanatlar Galeri’nde açıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de bu özel günde sanat için bir araya gelen kadınları bu güzel etkinlikte yalnız bırakmadı.

90 SANATÇI, 92 ESER

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergisi’nin ilk açılış konuşmasını Serginin Koordinatörü Doç.Dr. Zuhal Başbuğ gerçekleştirdi.  Başbuğ, “Bu anlamlı günde kadına dair söylenecek birçok şey var. Biz burada eserlerimizle kendimizi ifade ediyoruz. 90 sanatçı, 92 eserden oluşan bir sergiyle karşınızdayız. Ülkemizin farklı yerlerinden akademisyenler ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının çalışmalarından oluşan genç bir sergi… DokumaPark modern sanatlar galerisinin kapılarını bize açan, her daim yanımızda olan bizden desteğini esirgemeyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ederim.” dedi.

EMEKLERİYLE DEĞER KATARLAR

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu da, “8 Mart’ı kutladığımız bu özel günde, bu güzel mekanda projemizin nihayet hayat bulduğunu görmekten mutluluk ve onur duyuyoruz. Kadınlarımız ister evde ister işte her daim emekleriyle çevrelerine değer katanlardır. Bu karma sergimizde yer alan eserlerimiz kadınlarımızın eşitlik mücadelesine ve özgür var oluşuna adanmıştır. “ diye konuştu.

SANAT TOPLUMSAL BİR SÜREÇTİR

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ayşe Gülbin Arıcı da, “Konuşmama toplumları geleceğe taşıyan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Güzel Sanatlar Fakültemizin gelenekselleşen 8. Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergi’nde sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum. Sanat toplumsal bir süreçtir. Sanatçıların toplumu dönüştürücü bir gücü vardır. Bunu kadın mücadelesinde de çok yakından görüyoruz. Bugün üretilen sanat eserleri beklenen yarınların ayak seslerini taşır. “ dedi.

SANAT HAYATIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’de konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birisi kopmuştur “ sözleriyle başladı. Sanatın hayatın en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Bizim geleneksel anlayışımızda da insanı diğer değerlerden ayır eden dört özellikten biri güzel ve çirkini birbirinden ayırt etmesidir. İnsan olmanın en önemli vasıflarının başında kültür ve sanatla buluşmak geliyor. Devletin en önemli vazifelerinin başında da insanların kültür ve sanat ihtiyaçlarına cevap vermeleri, şehirciliğe baktığımızda kültür ve sanat etkinliklerine kolaylıkla erişilebilir bir toplum meydana getirmek olduğunu görüyoruz.  İşte Dokumapark’ın içerisinden Modern Sanatlar Galerimiz, değişik kültür ve sanat mekanlarımızda çok farklı kültürel etkileşim içerisinde bulunabileceğimiz çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Resmi bayramlarımızı, milli coşkularımızı, heyecanlarımızı farkındalık oluşturulması gereken özel günleri her zaman taçlandırmayı arzu ettik. Antalya’da sivil toplumun değişik guruplarıyla, kamu kurumlarıyla da işbirliği içerisinde bu sergileri, bu etkinlikleri yapmayı da kendimize şiar edindik. Bugün bu özel günde, bu özel sergiye emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum “ diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ulusal Karma Sergisi, konuşmaların ardından özel bir konserle sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Başkan Tütüncü, beraberindeki heyetle sergideki eserleri gezdi. Dokuma Modern Sanatlar Galerisi’ndeki sergiyi sanatseverler 8 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.