RUSYA’DAN FİNLANDİYA VE İSVEÇ’E TEHDİT

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasının "sonuçları olacağı" uyarısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise, "NATO'ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya'ya kapılar açık" açıklamasını yaptı. 

26 Şubat 2022
RUSYA’DAN FİNLANDİYA VE İSVEÇ’E TEHDİT

Rusya Dış işleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ülkelerin güvenliklerinin, başka ülkelerin güvenliği pahasına inşa edilmemesi gerektiğini savunarak, “Finlandiya ve İsveç’in öncelikle bir askeri blok olan NATO’ya katılımı, ülkemizin yanıt vermesini gerektirecek ciddi siyasi-askeri sonuçlara yol açacaktır” dedi.

 Euronews’ta yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından paylaşılan aynı mesajda “Finlandiya’nın NATO’ya kabul edilmesinin ciddi askeri ve politik sonuçları olur” denildi.

 ABD Dışişleri Bakanlığı ise, “NATO’ya katılmak isterlerse İsveç ve Finlandiya’ya kapılar açık” açıklamasını yaptı. Açıklamanın devamında, “Şimdiye kadar Putin’in gerilimi azaltmaya veya diplomasiyi başarıya ulaştırmaya hazır olduğuna dair herhangi bir işaret görmedik” ifadesi kullanıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.