KUMLUCA’DA ŞEFFAF BELEDİYECİLİK DEVAM EDİYOR

Kumluca Belediyesi her türlü denetim ile denetlenmeye devam ediyor. Daha öncede birçok denetim ve teftişten geçen Kumluca Belediyesi 2021 Yılına ait Gelir – Gider hesap kayıtları ve mali tabloları denetim için Sayıştay’a gönderilmek üzere hazırladı. 

07 Şubat 2022
KUMLUCA’DA ŞEFFAF BELEDİYECİLİK DEVAM EDİYOR

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu bizzat kendisi Sayıştay’a gönderilmek üzere hazırlanan mali kayıtları mühürledi. 

Köleoğlu yaptığı konuşmada ‘’Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da hesap veren, şeffaflığı önemseyen bir anlayışla tüm mali işlemlerimizi gerçekleştirdik. Belediyemizin 2021 Yılına ait Gelir – Gider hesap kayıtları ve mali tabloları denetim için Sayıştay’a gönderilmek üzere hazır hale getirdik. Her denetim bizi daha özenli kılıyor, olgunlaştırıyor. Kamu kaynağını kullanırken hassas davranan, ekonomiklik, verimlilik ve yerindelik ilkelerini gözeten çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim’’ dedi.

Kamu kurumlarına denetim yetkisine sahip olan Sayıştay Kumluca Belediyesi’ni en son 2017’de denetlemiştir. Göreve geldiği 2019 yılından itibaren her yıl Sayıştay denetimine hazır olarak Kumluca Belediyesi hesap işlemlerini yapıyor. 2021 yılı denetim programına alınan Kumluca Belediyesi’nin her türlü gelir-gider ödeme işlemleriyle mali tabloları denetlemek üzere Sayıştay Başkanlığına gönderdi. Sayıştay; kapsamlı yapılan harcamaların mevzuata uygunluğu, yerindeliği ve Kamu zararı oluşup oluşmadığı hususlarında gelirlerin, vergi, resmi harç ve ücret gelirlerin tutarında, şahsında hata olup olmadığı zaman aşımına uğrayıp uğramadığı hususlarında denetim yapacak. Ayrıca belediye taşınırlarının, demirbaşlarının kaydı ve muhafazasının belediye taşınmazlarının muhafaza kamu menfaati yönünde değerlendirilip değerlendirilmediği hususları, üst yönetici olarak Başkanın belediyeye stratejik planlama, yıllık programlara ve hizmet gereklerine uygun olarak yönetilmesi mali yönetim, kontrol sisteminin işleyişinin kanunlara, yürürlükteki mevzuatlara uygun çerçevede olup olmadığının da denetimi yapılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.