‘Antalya BİLİMFEST’e hazırlanıyor

Kepez Belediyesi’nin, DokumaPark’ta 12 bin 500 metre kare alan üzerine kurduğu Akdeniz Bölgesi’nin tek bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi, BİLİMFEST’e hazırlanıyor. Şehre, bölgesel nitelik taşıyan göz kamaştırıcı bir bilim teknoloji festivali hazırladıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Antalya Akdeniz'in bilim üssü olacak.” dedi. 

03 Şubat 2022
‘Antalya BİLİMFEST’e hazırlanıyor

Akdeniz Bölgesi’nin tek bilim merkezi olan DokumaPark’taki, Antalya Bilim Merkezi, 31 Mart ve 2 Nisan 2022 tarihlerinde BİLİMFEST’e kapılarını açmaya hazırlanıyor. BİLİMFEST’in ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki temaslarında sanayinin, bilimin ve teknolojinin devlerini Antalya’daki büyük buluşmaya davet etti. Başkan Tütüncü, Ankara’da Savunma Sanayi Akademisi, Türkiye Uzay Ajansı, , TÜBİTAK, TÜBİTAK SAGE ve HAVELSAN yetkililerini ziyaret etti. Ankara’daki temasların ardından bir açıklama yapan Başkan Tütüncü,  Dokuma Fabrikasının değişim ve dönüşüm sürecini, Akdeniz'in ilk ve tek Bilim Merkezi’ni ve 31 Mart- 2 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek BİLİMFEST’i anlattı.

ŞEHRE DEĞER KATAN PROJE

Antalya Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın her bir binasının tek tek korunarak, şehrin bilim, kültür ve sanat adasına dönüştürüldüğünü belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bugün bir kent park olmanın ötesi çok farklı sosyal üniteleriyle şehre değer katan bir proje olarak yarınlara yürüyor. Göreve geldiğimiz 2009'dan bu yana emek emek yükselttiğimiz bu proje, titiz bir koruma düşüncemiz ve bu uğurda verdiğimiz çabalarımız sonucu 2021 son günlerinde Avrupa Konseyi tarafından ödüle layık görülmüştür. 40 Avrupa ülkesinin yarıştığı, bizim de Türkiye'yi temsil ettiğimiz Avrupa Peyzaj Yarışmasından Ödülle dönmek bizim emeklerimizin taltifi adına mutluluk verici olmanın ötesinde ülkemiz adına da önemli bir iftihar vesile oldu. Meselenin bu tarafı daha da sevindirici.” dedi.

ANTALYA’NIN İLK VE TEK BİLİM MERKEZİ

“Dokuma Park Projesinde bilim, kültür, sanat ve çevre adına her biri özel olarak ele alınmayı hak eden çok eser var ama Antalya Bilim Merkezi bu eserler arasında özel bir önemi hak eden en büyük eserimiz.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “2015 yılında Antalya'ya Akdeniz'in ilk ve tek Bilim Merkezi olma vasfını taşıyacak ufuk açıcı bir eseri var etmek için kolları sıvamıştık. 6 yıl boyunca süren bir gayretin neticesinde Türkiye'nin en kapsamlı, en büyük Bilim Merkezini ortaya çıkardık. 2021'de hizmet vermeye başlayan bu yüksek ufuklu eserimiz sadece Antalya'yı değil, bütünüyle Akdeniz Bölgesini bilimin ışığıyla aydınlanacak bir hacme sahip. Teknolojinin son imkanlarıyla donatılmış bu sıcacık mekanda başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere bilime tutkun bütün ilgi gruplarına çeşitli bilimsel imkanlar, fırsatlar sunacağız. Bu gerçekten çok heyecan verici…

BİLİM VE TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Madem ki böyle yüksek ufuk ürünü bir eser ortaya çıkardık, o halde şehrimize bu mekanda bir de nitelikli Bilim ve Teknoloji Festivali düzenleyelim istedik. Bu düşünce Antalya Bilim Fest'i doğurdu. Şimdi şehre, bölgesel nitelik taşıyan göz kamaştırıcı bir bilim teknoloji festivali hazırlıyoruz. 31 Mart- 2 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenecek Antalya BilimFEST, 7'den 77'ye teknolojiye tutkun, bilimsel gelişime ilgi duyan bütün hemşehrilerimizi bir araya getirecek. Antalya BilimFEST, TÜBİTAK başta olmak üzere her biri ülkemizin iftiharı olan Bilim ve Teknoloji kurumlarımızın katılımıyla, Antalya'daki bütün üniversitelerimizin desteğiyle, şehrimizde bilim ve teknoloji üreten özel sektörün katkılarıyla şehrin yeni markası olma yolunda ilerliyor.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR SERGİLENECEK

Ankara temaslarımız, ülkemizin iftiharı olan bilim ve teknoloji kuruluşlarımızın bu festivale katılım ve katkıları adına son derece sevindirici gelişmelerle sonuçlandı. Bu ülkenin vatandaşları olarak başarılarını göğsümüz kabararak takip ettiğimiz kurumları, onların bilim ve teknoloji adına çalışmalarını bu festivalde hep birlikte göreceğiz. Antalya BilimFEST'e katkı ve desteklerini aldığımız başta TUBİTAK olmak üzere görüştüğümüz bütün milli kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu festival için kalplerini bizimle birleştiren Antalya Milletvekillerimize ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na da şükranlarımı ifade ediyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA KURUM BU FESTİVALDE

Antalya Bilim Şenliği’ne(BİLİMFEST), Savunma Sanayi Akademisi, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, Türk Havacılık Uzay Sanayi, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK, Tübitak Sage, Tübitak BİLGEM, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK UZAY, Solo Türk ve Türk Yıldızları, TÜMOSAN gibi Türk sanayisi ile bilim ve teknolojisine önemli katkılar sunan kurumlar katılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.