19 yaşındaki gencin ölümüyle göçmen kaçakçılığı ortaya çıktı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 19 yaşındaki Suriyeli Abed Alrhman Alshebli'nin ölümüyle ortaya çıkan olayda, göçmen kaçakçılığı yapma ve kasten öldürme suçundan tutuklu yargılanan Suriye uyruklu şüpheli A.E.H. 4 ya da 5 defa Alanya'dan KKTC’e mülteci gönderdiklerini itiraf etti. 

02 Aralık 2021
19 yaşındaki gencin ölümüyle göçmen kaçakçılığı ortaya çıktı

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta görülen ilk duruşmada göçmen kaçakçılığı yapma ve kasten öldürme suçundan tutuklu yargılan A.E.H., F.C., H.E., H.L., M.A.L. ve T.Y, isimli 6 şahıs Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS vasıtasıyla katıldı. Şüphelilerin avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyetine Suriye uyruklu şüpheli A.E.H., 4 ya da 5 defa KKTC'ye mülteci gönderdiklerini 19 yaşındaki mülteci Abed Alrhman Alshebli'nin denizden çıkartarak götürdükleri özel hastanede yaşamını kaybetmesi sonrası jandarma ekiplerince yakalandıklarını söyledi.

Yargılanan 6 zanlının tutukluluk hallerinin devamına, gerekli evraklarının tamamlanması ve delillerin toplanması için duruşmanın 9 Şubat tarihine ertelenmesine karar verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.