58. Antalya Altın Portakal Film Festivali anısına “Hatıra Ormanı”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat orman yangınında kaybedilen ormanlık alanlar anısına “Altın Portakal Hatıra Ormanı” oluşturdu. Başkan Böcek, sanatçılarla birlikte ağaç dikerek, can suyunu verdi. 

09 Ekim 2021
58. Antalya Altın Portakal Film Festivali anısına “Hatıra Ormanı”

Yaşanır bir gelecek için ilham ve umut olmak için bu yılki afişine “Gelecek Umutla Yeşerecek” sloganıyla ağaçları taşıyan 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Duraliler İçme Suyu Üretim Tesisi alanında oluşturulan “Altın Portakal Hatıra Ormanı”nda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sanatçılarla birlikte ağaç dikti. Başkan Muhittin Böcek’e 58. Antalya Altın Portakal Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Emin Alper, jüri üyeleri Senem Tüzen, Ayfer Tunç, Muhammet Uzuner, sinema oyuncuları Kerem Fırtına, Derya Alabora, Şerif Sezer, Gülsen Tuncer, Engin Ayça ve festival konukları eşlik etti. 

BAŞKAN BÖCEK İTFAİYE ERLERİ İLE AĞAÇ DİKTİ

Başkan Muhittin Böcek’i hatıra ormanı alanında minik öğrenciler karşıladı. Başkan Böcek, daha sonra alana geçerek, sanatçılarla birlikte ‘Defne’ ağacı dikti. Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, orman yangınlarında büyük bir özveriyle çalışan itfaiye erleri ile de birlikte ağaç dikerek, itfaiye erlerine teşekkür etti. 

GELECEK UMUTLA YEŞERECEK

Bu yılın mottosu “Gelecek umutla yeşerecek “ sloganıyla festival afişini oluşturduklarını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, “27 yıllık başkanlık hayatımda böyle büyük bir orman yangını görmedim.  8 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allahtan rahmet diliyorum. Ormanda canlılarımız yandı. Bugün burada kıymetli sanatçılarımız çalışma arkadaşlarım ve itfaiye erlerimizle birlikte 58. Altın Portakal Hatıra Ormanını fidanlarımızın dikimini gerçekleştirdik. Burası Antalya’mızın ortasında 1880 dönüklük bir alan. Geleceğimizi, ormanlarımızı korumaya ve kollamaya devam edeceğiz” dedi. 

DAHA ÇOK ORMAN DAHA ÇOK YEŞİLLİK

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Sanat Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ise “Daha çok orman, daha çok yeşillik, daha çok özgürlük, daha çok huzur istiyoruz. Film festivali sadece film festivali değildir” diye konuştu. Türk sinemasının usta oyuncularından Şerif Sezer de “Yanan yerler yeniden yeşersin, onların yerine başka bir şeyler yapılmamasını istiyoruz. Zaten kendi kendine yeşeriyor” şeklinde konuştu. 

GÜLSEN TUNCER’DEN BAŞKAN’A KUTLAMA

‘Ağaç yaşam demektir’ diyen sinema sanatçısı Gülsen Tuncer de şöyle konuştu: “Türk kültüründe ağaç çok önemlidir. Antalya Büyükşehir Belediyesini bu projesinden ötürü ve her çocuğa bir ağaç projesinden ötürü yürekten kutluyorum. Ne kadar uygar bir yönetim olduğunu bu adımıyla göstermiştir. Biz sanatçılar sonuna kadar yaşamdan yanayız.”

İLK CAN SUYU BAŞKAN’DAN

Başkan Muhittin Böcek, dikilen ağaçlara ilk can suyunu verdi. Altın Portakal Hatıra Ormanı alanında Altın Portakal Film Festivali’nde bu zamana kadar ödül almış sanatçılar adına da ağaç dikildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.