Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando öğrencileri Tekvandoyu eğlenerek öğreniyorlar

Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando öğrencileri, çeşitli oyunlar oynayarak refleks, hız, kas güçlenmesi, denge ve sosyal gelişimler kazanıyor 

07 Ekim 2021
Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando öğrencileri Tekvandoyu eğlenerek öğreniyorlar

En genç kursiyerlerini 6 yaşında kabul eden Kepez Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando branşı, öğrencilerine çeşitli oyunlar oynatarak gelişimlerini arttırıyor. Turgut Özal Spor Salonu’nda eğitimlerine başlayan minik tekvandocular, ısınma hareketlerinin ardından bu sporun başlangıç seviyesi antrenmanları yaptırılıyor. Antrenmanların sonunda ise, çeşitli oyunlar oynatılarak hem sporsal gelişimlerini sağlanıyor, hem de arkadaşlık ilişkileri geliştiriliyor.

Tekvando şiddet içermiyor

Bu sporun şiddet içermeyen bir dal olduğunu vurgulayan tekvando antrenörü Derya Uyankaya, maçlarda puan üstünlüğü sağlamak için mücadele verildiğini hatırlattı. Öğrencilerinde refleks, odaklanma, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlayan çeşitli oyunlar oynattığını belirten Uyankaya, “İlk oyunumuz kova içindeki onlarca topu tavana atarak havada yakalamalarını amaçladık. Plates topu üzerinde zıplama, top yakalama, elim omzumda, huni oyunu gibi çeşitli oyun türlerini çocuklarımıza öğreteceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.