Şık bir tasarımla yenilen Kafeler Caddesi açılıyor

Başkan Hakan Tütüncü, Kültür Mahallesi’nde Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak’ta, gerçekleştirdikleri cadde tasarım çalışmasının bölgeye hareket ve bereket getirdiğini söyledi. Tütüncü, caddenin açılışını 4 Ekim Pazartesi günü yapacaklarını da duyurdu. 

30 Eylul 2021
Şık bir tasarımla yenilen Kafeler Caddesi açılıyor

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi’nde, üniversite öğrencilerine yönelik işletmelerin bulunduğu 3805 Sokak’ı, şık bir tasarımla baştan sona yeniledi.  Kafeler Caddesi olarak da bilinen sokak; asfaltı, kaldırımı, kent mobilyaları, ışıklandırması ve peyzajı yenilenerek, daha işlevsel ve estetik hale getirildi. Akdeniz Üniversitesi’ne yürüyüş mesafesindeki Kafeler Caddesi’ndeki yenileme çalışması, bölge sakinlerinin talepleri dikkate alınarak yapıldı.
Kepez Belediyesi, yenileme çalışmasını üniversitede eğitim dönemi başlamadan önce tamamlayarak Kafeler Caddesi’ni, bölge sakinlerinin hizmetine açtı.

Esnaf ve gençler düzenlemeyi sevdi 
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de geçtiğimiz günlerde caddeyi ziyaret ederek, esnafı ve vatandaşları selamladı.  Akşam saatlerinde gerçekleşen ziyarette Başkan Tütüncü,  caddenin her iki yönündeki kaldırımda yürüyerek, esnaf ve gençlerle sohbet etti. Tütüncü, sohbette esnafa ve gençlere cadde düzenlemesini beğenip, beğenmediklerini sordu. Cadde sakinleri de, düzenlemeden duydukları memnuniyeti dile getirerek,  Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Caddede hareket ve bereket var
Başkan Hakan Tütüncü de, Kafeler Caddesi’ni, şık bir tasarımla yenilediklerini belirterek, “Şık bir tasarımla baştanbaşa yenilediğimiz Kafeler Caddesi, şimdi ışıl ışıl ve çok hareketli. Gençlerin bu yeni mekânında esnafımız da çok mutlu. Hareket buralara bereket oldu.” açıklamasını yaptı.
Tütüncü, caddenin resmi açılış törenini, konserin de yer alacağı bir etkinlikle 4 Ekim Pazartesi günü yapacaklarını duyurdu. 

Caddede neler yapıldı?
Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde, 75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki caddede, iki yönlü trafik akışını koruyan bir düzenleme yapılıyor.  Düzenleme kapsamında kaldırım ve yol genişlikleri orantılı olarak yeniden düzenlendi. Caddede 3 bin 500 ton sıcak asfalt, 5 bin metrekare baskı beton çalışması gerçekleştirildi. Kaldırımın yapımında granit küptaş, bazalt plak, bazalt bordür de kullanıldı. Kaldırımlara, araç parkı yapılmaması için dekoratif mantar park taşları konuldu. Girişlerinde rampaların olduğu kaldırım üzerinde kabartmalı görme engelli takip yolu da bulunuyor.  Estetik bir görünüm için çöp konteynerleri yer altına alındı. Mevcut ağaçların korunduğu caddeye, 130 adet de yetişmiş portakal ağacı dikildi.
Başkan Hakan Tütüncü, projeyi ortak akılla hayata geçirmek amacıyla bölgedeki esnafla, yaşayanlarla ve mahalle muhtarıyla toplantılar yaptı. Bu toplantılardan sonra esnafın ve mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda cadde düzenlemesinin projesi hazırlandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.