Yüzey suyu atık kapanları ile 1800 kg atığın denizi kirletmesi önlendi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 9 yaşındaki Mira'nın hayalini gerçekleştirerek, hizmete koyduğu, yüzey suyu atık kapanları projesi ile 7 ayda 1800 kilogram atığın denize taşınması engellendi. Proje ile Arapsuyu 1 ve Arapsuyu 2 derelerine yerleştirilen atık kapanları ile toplanan atıklar deniz florasının korunmasına büyük katkı sağlıyor. 

28 Eylul 2021
Yüzey suyu atık kapanları ile 1800 kg atığın denizi kirletmesi önlendi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 9 yaşındaki Mira’nın hayalini gerçekleştirerek, hizmete koyduğu, yüzey suyu atık kapanları projesi ile 7 ayda 1800 kilogram atığın denize taşınması engellendi. Proje ile Arapsuyu 1 ve Arapsuyu 2 derelerine yerleştirilen atık kapanları ile toplanan atıklar deniz florasının korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Mira hayali olan derelerin taşıdığı çöplerin denize ulaşmasını engelleyen projesini resmederek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e göndermişti. Mira’nın projesini çok beğenen Başkan Muhittin Böcek, ekibi ile birlikte harekete geçerek “Yüzey suyu atık kapanı” projesini 7 ay önce hayata geçirmişti.
PROJE KATKI SAĞLIYOR
Proje kapsamında Konyaaltı Sahili üzerinde yer alan Arapsuyu 1 ve Arapsuyu 2 derelerine yerleştirilen yüzey suyu atık kapanları yaklaşık 1800 kilogram atığın denize taşınmasını engelledi. Atık balıkçı ağlarını geri dönüştürerek uygulanan ‘Yüzey suyu atık kapanı’ projesi topladığı atıklarla deniz florasının korunmasında büyük katkı sağlıyor. 
HAFTADA 65 KİLO ATIK 
Arapsuyu 1 ve Arapsuyu 2 dere ağızlarında yer alan yüzey suyu atık kapanları Deniz Şube Müdürlüğü tarafından haftada bir periyodik olarak temizleniyor. İki dere ağızından haftada ortalama 65 kilogram atık toplanıyor. Toplanan atıklar ayrıştırılarak ekonomiye tekrar kazandırılıyor. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.